L'actor Jaume Pla rep el Gall d'honor dels Amics de Pedra i Sang

Li han entregat al final de la segona Lectura a la fresca d'aquesta 20a edició per reconèixer el seu recorregut en el teatre català


  • Comparteix:

L'actor Jaume Pla i Pladevall ha rebut el Gall d'honor / Foto: Cugat Mèdia

L'actor Jaume Pla i Pladevall ha rebut el Gall d'honor / Foto: Cugat Mèdia

Els Amics de Pedra i Sang han reconegut l'actor Jaume Pla i Pladevall amb el Gall d'honor. Amb una llarga trajectòria en l'àmbit teatral santcugatenc i català, Pla destaca pel seu paper de l'abat Biure durant els primers 10 anys de l'espectacle 'Pedra i Sang', així com per la seva participació en diverses ocasions a les Lectures a la fresca, on li han fet entrega del premi. Amb 96 anys, el veterà actor ha tingut un record per a Frederic Roda, figura que ha representat molt per a ell perquè és qui li ha ensenyat 'tot el que he après en el món de l'art, de la cultura i sobretot del món del teatre'. En aquest sentit, Pla ha explicat que va ser gràcies a Roda que va aconseguir el paper de l'abat que l'ha fet tan popular entre els santcugatencs.

El guardó s'ha lliurat al final de la representació de la segona obra del cicle d'enguany de les Lectures a la fresca: 'Estat d'alerta'. Escrita fa 40 amb motiu de la primera Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha estat dirigida per Ignasi Roda. En aquest sentit, Roda ha posat de manifest com "el teatre sempre ha estat el mirall de les grans tragèdies bèl·liques". Vestits amb camises blanques i amb música en directe, els actors han representat textos de Mercè Rodoreda, Francesc Trabal o Hermann Hesse, entre altres autors.

El dijous 18 es posarà el punt final a les Lectures a la fresca amb 'Nevares', un drama musical que parla del drama de l'habitatge basat en el conte de Pere Calders.




Jaume Pla i Pladeval

En Frederic Roda ha estat per a mi l'amic entrenyable, el gran pensador. Gairebé tot el que sé tot el que he après en el món de l'art i de la cultura i sobretot del teatre que ell em va ensenyar a estimar-lo, és gràcies al Frederic Roda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.