Els Tallers de Teatre Sílvia Servan reivindiquen el llegat i celebren el futur

El grup, que forma part de La Unió, ha celebrat aquest dissabte el 30è aniversari


Temes relacionats

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan celebren 30 anys com molt més que una escola d'interpretació (13/jun/24)


  • Comparteix:

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan celebren el 30è aniversari, tot posant en valor el paper com a escola, que ha impulsat professionals del sector, i també la capacitat de dinamitzar la ciutat en clau cultural. Els membres d'aquesta secció de La Unió reivindiquen el llegat amb la tranquil·litat que la llavor per a la continuïtat està més que consolidada. Tot plegat s'ha posat de manifest aquest dissabte, en una trobada a la Sala Clavé i al pati de l'edifici de l'entitat en la qual han participat persones que han fet i fan possible aquest espai cultural.

La figura de la creadora dels tallers, Sílvia Servan, també ha estat recordada i enyorada. "Em va ensenyar que tot va molt a poc a poc", ha dit una de les exmembres del taller, que ha rememorat els consells que li va donar l'actriu i directora, que va morir fa 14 anys.

Els tallers formen part de La Unió. És per això que la sòcia de l'entitat Marta Serrés, presentadora de l'acte, ha aprofitat per reivindicar que es posi fil a l'agulla quant al model de gestió de l'equipament. "No hem de defallir, mani qui mani, en defensar que aquesta és la casa de la cultura, la que és fa de baix cap a dalt", ha reclamat.

A la trobada també hi ha intervingut la regidora de Promoció de la Ciutat, Esther Madrona (el mandat passat era tinenta d'alcaldia de Cultura), que ha celebrat la tasca dels Tallers de Teatre Sílvia Servan. "Es poden acabar convertint en una professió i una vocació", ha apuntat.

De la Casa de Cultura a La Unió

Va ser el 1993 amb un petit grup a la Casa de Cultura, que va anar creixent fins que el 1995 van passar a La Unió. Ara, l'entitat s'ha professionalitzat, compta amb nou professors, 18 grups i 200 alumnes, a banda dels de les activitats extraescolars que fan a les escoles.

Els Tallers de Teatre no són només una escola d'interpretació, sinó una manera de relacionar-se, de fer comunitat i d'explorar les capacitats, i això és el que els fa diferents i els ha permès arribar a celebrar aquestes més de tres dècades.

RECUPERA L'ENTREVISTA DE CUGAT MÈDIA ALS TALLERS DE TEATRE SÍLVIA SERVAN




Marta Serrés

No hem de defallir, mani qui mani, en defensar que aquesta és la casa de la cultura, la que és fa de baix cap a dalt.

Esther Madrona

Es poden acabar convertint en una professió i una vocació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.