Els Gausacs tornen a tenir el somni del 2 de 8 amb folre després de set anys

Els Castellers de Sant Cugat fan una crida a omplir el local i fer una actuació de màxims per Festa Major


  • Comparteix:

2de8f dels Gausacs a la Festa Major de 2016 / Foto: Cedida

2de8f dels Gausacs a la Festa Major de 2016 / Foto: Cedida

Els Castellers de Sant Cugat han recuperat aquest any les bones sensacions i es plantegen una actuació de màxims per Festa Major. El gran objectiu és el 2 de 8 amb folre, castell que no completen des del 2017, i recuperar la tripleta de 8. També tenen pendent aquesta temproada descarregar el 3 de 8.

En aquests darrers dies, els Gausacs han llançat una campanya en què relaten que per Festa Major tornen a "tenir el somni" del 2 folrat. Per fer-ho, fan una crida a "sumar-se a la soca" en els assajos previs i el dia de l'actuació, el diumenge 30 de juny a les 18 h a la plaça d'Octavià. El divendres 27, a més, han organitzat un assaig obert a la Sala Canigó, a partir de les 20:30 h.



El darrer 2 folrat descarregat és de la tardor del 2017. El cap de colla dels camises verdes, Santi Pie, argumenta que des de llavors els relleus a canalla i la pandèmia els ha dificultat tornar-lo a portar a plaça, tot i que el 2019 hi van estar a prop.

Aquesta temporada ja va començar a gran ritme i Pie manifesta que ja havien plantejat fer algun castell de gamma alta de 8 per Festa Major. En aquests primers mesos ja han descarregat 10 vegades el 2 de 7, xifra mai assolida en aquestes alçades d'any.

Un altre objectiu serà recuperar el 3 de 8 després de la caiguda de Sant Ponç, la qual Pie diu que els va costar afrontar a nivell mental. De totes maneres, el tres també entra en els plans de Festa Major, que seria tot just el primer descarregat de la temporada. El tercer castell de la diada seria el 4 de 8, ja plenament consolidat.


Santi Pie

El 2019 vam fer molt bones proves. Vam estar a punt de treure'l a plaça, però on va poder ser per canvis a dosos. Després de la covid també ens ha costat refer la colla. Tenim molta gent nova que no ha fet cap folre i veiem que és el moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.