La Unió adverteix l'Ajuntament que el model i projecte de futur de l'entitat 'estan amenaçats'

L'entitat farà una roda de premsa el 18 de juny per parlar de la seva situació


  • Comparteix:

Sala Clavé de la Unió Santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

Sala Clavé de la Unió Santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

La Unió Santcugatenca ha dit prou. L'entitat cultural centenària ha emès un comunicat aquest dijous per protestar per 'la situació d'indefinició' del consorci i la gestió de la seu i centre cultural. En un contundent escrit, La Unió carrega contra el govern actual (Junts i ERC) i l'anterior (ERC, PSC i CUP) pels 'entrebancs, incompliments i deixadeses' dels darrers cinc anys i apunta que la situació és insostenible. Concretament, adverteix l'Ajuntament que el model i el projecte de futur de La Unió Santcugatenca 'estan amenaçats'.

El comunicat de l'entitat arriba amb el tercer aniversari, al juliol, del "retorn" a la remodelada seu de l'avinguda d'Anselm Clavé. L'arribada al reformat espai, parcialment funcional, ha permès que La Unió aculli a la Sala Clavé i al seu pati activitats culturals molt diverses, amb el teatre encara inactiu.

5 anys d'anades i vingudes

L'entitat expressa que el projecte de La Unió es troba en una fase de transitorietat i indefinició, amb el consorci gestor format per les dues parts i en procés de liquidació des de 2021 i amb un acord al ple municipal de cessió d'ús d'una part de les instal·lacions "en un règim gairebé de tutela". Un escenari que, segons La Unió, s'ha vist agreujat per una interlocució municipal "cada dia més afeblida, sense directrius clares ni una comunicació transparent".

Tot plegat, exposa el comunicat, compromet que La Unió esdevingui "un model de referència, de bona governança, transparència i col·laboració entre ciutadania i administració". Una situació insostenible, segons l'entitat, que acusa els governs dels últims anys a l'Ajuntament de no proveir La Unió d'un model de gestió, ni un projecte de futur.

Pendents de la roda de premsa

Coincidint amb el ple municipal, La Unió farà una roda de premsa el 18 de juny per fer públic el manifest després d'una campanya per recollir adhesions amb el teixit cultural i la ciutadania.

L'entitat també recorda que l'arrendatària del bar de La Unió va presentar un contenciós administratiu contra el consorci per, diu, l'incompliment dels compromisos assolits. Fa mes i mig que l'entitat ha demanat a l'Ajuntament la celebració urgent del consell general del consorci per continuar les gestions de liquidació definitiva de l'òrgan i iniciar la tramitació de la creació del nou ens de propietat horitzontal. El comunicat afirma que no tenen resposta de l'Ajuntament.

Els temes en profunditat de Cugat Mèdia


  • Consulta aquí la cronologia del procés de La Unió.

  • Recupera aquí l'entrevista al president de la Unió, David Pujol (febrer 2024).

  • Recupera aquí l'entrevista a l'arrendatària del bar de la Unió, Yuanyuan Pan (febrer 2024)



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.