L'Encabronada, un somni infernal arrelat a Sant Cugat

La gran gresca dels Diables tanca la novena edició com una "festa de ciutat" consolidada


  • Comparteix:

La llegenda del Boc de Can Vernet ja està ben arrelada entre la ciutadania. En part, és gràcies a l'Encabronada, la gran festa dels Diables de Sant Cugat, que aquest cap de setmana ha celebrat la novena edició. Des de l'organització han posat en valor que el veïnat s'hagi implicat en la gresca: 'Ja és una festa de ciutat', ha dit el cap de colla, David Lerín. La presidenta dels Diables, Sílvia Sans, per la seva banda, ha vist l'objectiu de l'entitat assolit: 'Que la gent no se senti desplaçada i que hi pugui participar'.

Una participació que s'ha posat de manifest i s'ha gaudit, sobretot, en els correfocs i en el bany de foc, activitats que han convertit Sant Cugat en un autèntic infern, amb la gresca de protagonista. "Quan Catalunya senti parlar de l'Encabronada, que es guardin aquest cap de setmana", ha dit Lerín sobre el que ja és una activitat consolidada i que enguany ha tingut com a entitat convidada els Castellers de Sant Cugat. Ambdues colles han compartit moment a plaça amb un castell diabòlic, una figura absolutament inèdita fins ara.

L'amenaça de pluja ha estat una constant, però finalment el temps ha respectat la celebració, que s'ha pogut desenvolupar sense incidències.

Des de la colla celebren el transcurs de l'edició, però avisen que l'any que ve serà més grossa, encara: "Fem 10 anys d'Encabronada i 35 de la colla, impossible que no busquem un nou repte!", ha dit Sans.

  • Mira aquí les millors fotografies de les activitats de divendres.

  • I aquí hi trobaràs les millors fotos de dissabte.



  • David Lerín

    La implicació de la colla la veiem reflectida. Ha crescut el voluntariat i hem obert a tothom la participació. Ja és festa de ciutat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.