Xavi Coral parla a Sant Cugat de la vida a la guerra del seu avi

El periodista ha presentat la seva primera novel·la 'Aprendre a esquivar les bales'


  • Comparteix:

Raquel Sans i Xavi Coral, en la presentació del llibre d'aquest darrer 'Aprendre a esquivar les bales' a El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

Raquel Sans i Xavi Coral, en la presentació del llibre d'aquest darrer 'Aprendre a esquivar les bales' a El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

A partir d'una conversa amb la periodista Raquel Sans a El Siglo, al recinte del Mercantic, Xavi Coral, ha presentat aquest dimecres a Sant Cugat 'Aprendre a esquivar les bales' (La campana). Una novel·la amb la qual ret homenatge el seu avi i que marca el debut de Coral com a novel·lista. Basada en fets reals, narra, en paraules de l'autor, la història 'd'un heroi imperfecte' que remunta al lector a l'època de la guerra civil per explicar la història de Josep Trullàs. L'acte ha estat una proposta de la llibreria Salvatge.

Una novel·la íntima i personal que relata les vivències del seu avi des de l'inici de la guerra sempre amb "un to objectiu, científic i fred". L'única excepció davant aquesta objectivitat són les cartes que escriu a la Maria, qui en un futur acabarà convertint-se en la seva dona.

Escrita a quatre mans; la història comença fa vuitanta anys quan Trullàs comença a escriure el seu dia a dia i continua quan un Nadal decideix entregar aquestes notes a la família. D'això fa 20 anys i des d'aleshores que Coral pensa que és una història prou fascinant com "per fer-ne alguna cosa".

Tot i això, reconeix que a l'hora de posar-se a escriure "Tens una mica de pudor perquè penses que la història del teu avi és espectacular, però tothom deu pensar que la història del seu avi és espectacular". Després d'un any i mig de feina agraeix la bona acollida que està tenint el llibre i es mostra convençut que el resultat hauria fet content al seu avi.

La presentació ha comptat amb la presència d'una trentena de persones.




Xavi Coral

És com un deute que tenia perquè abans de morir el meu avi ens ho va entregar i d'això en fa vint anys. I jo fa vint anys que penso que aquella història era prou fascinant com per escriure'n o fer alguna cosa. Com per correspondre el seu esforç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.