Ara la proposta comença a caminar amb la recuperació de la iniciativa a l'Ajuntament que, segons Masip, "ha de fer-se seu el projecte" per després demanar el vistiplau de la Generalitat. Superada aquesta fase, la candidatura hauria d'arribar a la seu central de la Unesco a Madrid, que l'haurà de posar en consideració juntament amb les altres propostes que arribin del conjunt de l'estat espanyol, segons l'entitat.
Aquesta aventura pot allargar-se un parell d'anys, diu Masip, que ha posat en valor el que suposarà a nivell de promoció de la ciutat que el Claustre rebi el distintiu de la Unesco. El també exregidor (CiU) ha lamentat que el govern tripartit, assegura, no hi apostés.
El Claustre del Monestir conté un dels conjunts d'escultura romànica més remarcables de Catalunya i del romànic en general. S'estava construint el 1190 i conserva la signatura del mestre Arnau Cadell, també responsable del Claustre de la catedral de Girona, que consta que va viure al Monestir de Sant Cugat. El Claustre té 144 capitells.
??Ens sumem a la iniciativa del grup local de la @UNESCO perquè el Claustre del Monestir de #SantCugat esdevingui patrimoni cultural universal.
— Aj. Sant Cugat (@ajsantcugat) January 24, 2024
Volem preservar aquest conjunt monumental, de valor excepcional, que tenim la sort de poder gaudir-lo a la nostra ciutat.@josepmvalles pic.twitter.com/lhfMz7mkPT
Salvador Masip
Teníem fetes els estudis tècnics, tot, només era que l'Ajuntament posés fil a l'agulla i iniciar el projecte.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.