L'empresa de Sant Cugat que celebra una nominació a l'Òscar des de l'aire

Octocamvision, especialitzada a rodar amb drons, ha participat a "La sociedad de la nieve", que ha estat nominada a millor pel·lícula internacional


  • Comparteix:

El santcugatenc David Ferré durant el rodatge de

El santcugatenc David Ferré durant el rodatge de "La sociedad de la nieve" / Foto: Cedida

Amb experiència en centenars de produccions audiovisuals, algunes d'elles internacionals, l'empresa santcugatenca Octocamvision va entomar el repte de traslladar a la gran pantalla la immensitat de la serra dels Andes a la pel·lícula 'La sociedad de la nieve' del director català Juan Antonio Bayona. Durant més de sis mesos de rodatge en diversos països, l'equip liderat pels santcugatencs i fundadors de l'empresa David Ferré i Bernardo Sá Pereira va gravar algunes de les imatges aèries més espectaculars del film, que es va estrenar als cinemes el 15 de desembre. Aquest dimarts, i gràcies també en part a aquesta empresa de Sant Cugat, 'La sociedad de la nieve' ha estat nominada a l'Òscar a millor pel·lícula internacional.

En declaracions a Cugat Mèdia, David Ferré ha mostrat la seva felicitat pel reconeixement al projecte al qual han dedicat més esforços. "És la primera pel·lícula que fem que està nominada als Òscars i ha coincidit que també és la pel·lícula a la qual hem dedicat més jornades de gravació amb drons".

Imatges del rodatge cedides per Octocamvision

L'equip de l'empresa fundada pels dos santcugatencs, acostumat a rodatges d'unes tres o quatre jornades, va haver d'afrontar durant mig any les condicions menys amables de la muntanya. "Reconec que vam patir, va ser un rodatge en unes condicions molt extremes, amb dies de molt fred, però el resultat ha valgut la pena", diu Ferré. El santcugatenc també explica com ha sigut treballar amb Bayona. "És un director molt exigent que té la pel·lícula al cap i sap perfectament com la vol. La pel·lícula reflecteix el patiment de les persones que van viure l'accident als Andes i Bayona volia que aquest patiment es veiés també al rodatge", relata Ferré.

Tot plegat ha convergit en una pel·lícula amb unes imatges aèries que evidencien encara més la proesa dels supervivents de l'accident. "Els meus amics m'expliquen que sense aquestes imatges, la pel·lícula no seria el mateix. Hem aconseguit donar aquesta espectacularitat i que els personatges se sentin encara més petits en la immensitat de la muntanya".




David Ferré

La veritat és que és la primera pel·lícula que hem fet que està nominada als Òscars. Ha coincidit que també és la pel·lícula a la qual hem dedicat més jornades de gravació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.