Una nova associació de santcugatencs residents a Rubí vol importar el 'Paga-li, Joan' a l'altra banda de l'AP7

Aquesta ha sigut la innocentada de Cugat Mèdia d'aquest any


  • Comparteix:

Imatge del

Imatge del "Paga-li, Joan" / Foto: Cugat Mèdia

Amb aquesta innocentada, ja fa 21 anys que en publiquem una cada 28 de desembre a Cugat Mèdia. El 'Paga-li, Joan' es ballarà també a Rubí per Festa Major. Aquesta és la proposta que la nova associació de santcugatencs residents a Rubí ha traslladat a l'Ajuntament rubinenc, i aquest està estudiant, però veu amb bons ulls. La iniciativa parteix de Marc Maymó, un dels impulsors d'aquesta associació d'exiliats i fundador dels Gausacs, que fa 17 anys que viu a Rubí perquè no es va poder pagar un pis al seu Sant Cugat natal. El 10% de tots els santcugatencs que marxen de la ciutat, trien la ciutat veïna de l'altra banda de l'AP7 per viure-hi, però segons dades facilitades pel govern de Rubí a Cugat Mèdia, el 20% dels seus empadronats abans vivia a Sant Cugat.

"Hi ha una sèrie de gent que ja fa anys que ens vam veure forçats a marxar de la ciutat on havíem crescut i on ens sentíem còmodes i feliços, però les circumstàncies de com funciona Sant Cugat ens van fer fora. Tot i això, seguim molt lligats emocionalment al poble i als costums del poble i estem a Rubí i ens sentim una mica estranys". Així argumenta Maymó la necessitat de crear aquesta associació, ja que cada dia són més els santcugatencs que viuen a Rubí.

De fet, el mateix Maymó, igual que molts d'aquests expatriats, viu a la ciutat veïna pel preu dels pisos, però manté molts lligams a Sant Cugat. Hi manté els amics, la família i part de l'oci, ja que és membre dels Castellers de Sant Cugat des de la seva fundació. N'ha sigut cap de Colla en dues etapes (1997-2000 i 2003-2006), però membre de la tècnica o de la junta la resta dels anys. Malgrat això, el fet que ja porti 17 anys residint a Rubí, cada cop se sent més vinculat a la ciutat on els seus fills van a l'escola.

El 'Paga-li, Joan', a la plaça Doctor Guardiet

Per aquest motiu, com que no vol perdre el seu arrelament a Sant Cugat, per un costat han creat l'associació, i per l'altre han proposat de ballar també el 'Paga-li, Joan' a Rubí. A falta del vistiplau definitiu del consistori rubinenc, la proposta de Maymó i els altres exiliats és ballar-lo a la plaça Doctor Guardiet, també coneguda com la plaça de l'església de Sant Pere, la tarda del 29 de juny. Rubí i Sant Cugat comparteixen moltes coses, també els patrons, que fa que les festes majors de les dues ciutats sempre coincideixin.

La idea inicial és que els santcugatencs residents a Rubí siguin els balladors del tradicional ball del vano i el ram i així mostrar als seus veïns una tradició molt seva, igual que fan altres rubinencs nascuts en altres països. A la llarga, però, l'objectiu és que s'hi sumin també els rubinencs.





Marc Maymó

Hi ha una sèrie de gent que ja fa anys que ens vam veure forçats a marxar de la ciutat on havíem crescut i on ens sentíem còmodes i feliços, però les circumstàncies de com funciona Sant Cugat ens van fer fora. Tot i així, seguim molt lligats emocionalment al poble i als costums del poble i estem a Rubí i ens sentim una mica estranys.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.