El llegat de Martí i Pol obre el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat més contemporani

La iniciativa proposa activitats fins al 27 d'octubre


  • Comparteix:

El delit de Sant Cugat per Martí i Pol s'ha fet notar de nou a l'obertura del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Un Teatre-Auditori, ple a vessar, ha reunit els amants de la poesia, i en especial, els lectors del poeta de Roda de Ter. Jordi Lara ha signat l'espectacle 'Tot el que puguem dir', un recital dedicat a Martí i Pol que ha barrejat diferents disciplines de la mà de figures com Tortell Poltrona, Gemma Humet, Montse Soto i Carlota Gurt. Videoart, recital i rialles han donat una nova dimensió al llegat de Martí i Pol en els 20 anys de la seva mort.


CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ

L'edició número 23 del festival ha estat una crida a enaltir la paraula. Perquè "més enllà de la poesia, res". Amb aquesta cita de Marta Pessarrodona, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha posat en valor el festival com un bressol català de la poesia, amb autors veterans i novells. I sobretot, un festival que flirteja amb diferents disciplines. A ningú ha deixat indiferent la profunditat de la proposta videogràfica de Jordi Lara, la tendresa de la santcugatenca Montse Soto i la presència escènica de la conductora de l'acte, l'escriptora Carlota Gurt.

No obstant això, el que ha deixat petjada han estat les intervencions del pallasso Tortell Poltrona, amb una senzillesa ensordidora, i la rotunda veu de Gemma Humet. La cantant s'ha atrevit a versionar la cançó del mateix Martí i Pol, 'No he oblidat', que ha fet recordar quan el poeta va coquetejar amb la guitarra i escrivia cançons.

I això és el Festival Nacional Poesia a Sant Cugat: concerts, recitals, exposicions, música, paraula dita... Un constant jugar amb la paraula que es donarà cita a Sant Cugat fins al 27 d'octubre. Una edició que ret homenatge a l'obra de Miquel Martí i Pol, Josep Vallverdú, Francesc Vicent Garcia, més conegut com 'el Rector de Vallfogona' i Albert Ràfols Casamada a través de la visió d'autors contemporanis. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament, acollirà una vintena d'autors de totes les generacions.

El públic s'ha rendit a l'espectacle inaugural. Santcugatencs i santcugatenques preguntats per Cugat Mèdia han posat de relleu la qualitat de les propostes, el fet d'apropar la poesia al públic més extern i la visió contemporània, que és fil conductor d'enguany.




Josep Maria Vallès

El tema de la poesia no és la cosina petita de la literatura a Sant Cugat. És un festival nacional i això ajuda molt a molta gent vulgui venir.

Públic

És una manera d'acostar la ciutadania a la sensibilitat / És interessant i una proposta diversificada de com viure la poesia / És més fàcil escoltar la poesia que no llegir-la pels que no som experts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.