Martí i Pol, Vallverdú i Ràfols Casamada, noms propis del 23è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

La iniciativa tindrà lloc del 17 al 27 d’octubre


  • Comparteix:

Alguns dels artistes de la Nit de Poesia / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels artistes de la Nit de Poesia / Foto: Cugat Mèdia

La 23a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat retrà homenatge a l'obra de Miquel Martí i Pol, Josep Vallverdú, Francesc Vicent Garcia, més conegut com 'el Rector de Vallfogona' i Albert Ràfols Casamada a través de la visió d'autors contemporanis. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament, se celebrarà del 17 al 27 d'octubre. El certamen acollirà una vintena d'autors de totes les generacions, amb un programa multidisciplinar que inclou recitals, concerts, funcions teatrals i projeccions cinematogràfiques. La proposta s'obre amb la inauguració, a les vuit del vespre al Teatre-Auditori, amb l'espectacle 'Tot el que puguem dir' dedicat a Martí i Pol.


CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ

Pel que fa als espectacles, hi destaquen les propostes feministes de Maria Callís i Anna Güell, així com l'aclamat 'Una pedra a la sabata', de Joan Baixas amb obra de Joan Brossa i Perejaume.

El festival rememorarà grans autors de la història de la poesia a través de la veu de Lídia Pujol, Dani Espasa, Pau Figueres, Xavi Lozano, Carlos Montfort, Miquel Àngel Cordero i Didak Fernández en un concert poètic el 20 d'octubre.

De la programació també sobresurt la proposta de Josep Pedrals i Meritxell Cucurella sobre l'obra de Gabriel Ferrater i Josep Vallverdú, així com el recital sobre "el Rector de Vallfogona" protagonitzat per Begonya Mezquita, Eduard Sanahuja, Pep Sanz, Laura G. Ortensi i Pau Vadell, amb motiu dels 400 anys de la seva mort. D'altra banda, el certamen donarà veu als joves autors amb 'Darrera fornada', un espai pel qual passaran Eloi Creus i Pol Vouillamoz, Maria Callís i Blanca Lamar, i Anna Güell i Q-Ars Teatre.

A més, i allargant el centenari del naixement de Gabriel Ferrater, el festival acull propostes relacionades amb el poeta mort a Sant Cugat. Maria Nunes farà la popular passejada ferrateriana per la ciutat, el 22 d'octubre, tot i que l'esdeveniment principal és l'estrena de la pel·lícula de J.R. Armadàs, 'Teoria dels cossos' (26 d'octubre, Cinemes Sant Cugat), protagonitzada per Miquel Sitjar i Ivana Miño amb l'obra del poeta com a rerefons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.