Recuperar els joves i fer ballar Sant Cugat, reptes de Fem Lindy a les portes del 10è aniversari

L'entitat organitza cada tercer diumenge de mes una ballada de swing a la plaça de Can Quitèria


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de membres de Fem Lindy en una ballada a la plaça de Can Quitèria / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de membres de Fem Lindy en una ballada a la plaça de Can Quitèria / Foto: Localpres

L'entitat Fem Lindy, que es dedica a organitzar balls de swing, celebrarà l'any vinent el seu 10è aniversari amb l'objectiu de recuperar els participants més joves, que van perdre per la pandèmia, i no deixar de fer ballar la ciutadania de Sant Cugat. Cada tercer diumenge de mes, l'entitat -formada per 160 socis- organitza una ballada grupal a la plaça de Can Quitèria a les 12 h i durant dues hores. Aquest diumenge, 15 d'octubre, serà la primera de la nova temporada i com a novetat incorporan 30 minuts de blues al final de la sessió. Xavi Arbonès i Àngels Jofré, membres de la junta de Fem Lindy, han passat aquesta setmana pel programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

Tornar a fer activitats prepandèmia com participar al dia de la dansa i fer classes obertes són altres objectius que es marca l'entitat per al futur, com han explicat els seus responsables. "En definitiva, portar el ball a carrers i places", com ha dit Arbonès durant el programa.

El swing

És una modalitat del jazz originari de Harlem, a Nova York (Estats Units), que va néixer entre els anys 20 i 30 del segle passat, amb la voluntat d'oferir "un jazz més animat", com expliquen des de l'entitat. A través d'aquest estil de música van sorgir diversos estils de ball com el lindy hop, el blues i el balboa, entre d'altres. El moviment estrella del swing és el 'bouncing' "que és aquest saltar que ve molt lligat amb les arrels afroamericanes" com explica Jofré.

Àngels Jofré i Xavi Arbonès, membres de l'entitat Fem Lindy, als estudis de Ràdio Sant Cugat durant l'entrevista

Àngels Jofré i Xavi Arbonès, membres de l'entitat Fem Lindy, als estudis de Ràdio Sant Cugat durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia

Els santcugatencs trobaran els responsables de Fem Lindy cada tercer diumenge de mes a la plaça de Can Quitèria i es poden adreçar també al correu electrònic femlindysantcugat@gmail.com.


Xavi Arbonès i Àngels Jofré

Em poso com a repte recuperar els joves, tornar a fer activitats prepandèmia com participar al dia de la dansa, tenim la idea de portar una 'marching band' i poder fer una ballada pels carrers, fer classes obertes i, en definitiva, portar el ball a carrers i places, bàsicament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.