'El poder de la dansa' s'apodera de les jornades Patrimoni Viu

Aquest divendres arrenca un cap de setmana d'activitats al Celler, Museu i Torre Negra


  • Comparteix:

Els picarols del Grup Mediterrània / Foto: Localpres

Els picarols del Grup Mediterrània / Foto: Localpres

Amb l'octubre, el patrimoni de Sant Cugat revifa i, enguany, ho fa amb ritme i moviment. Les jornades Patrimoni Viu, l'activitat local que celebra les Jornades Europees de Patrimoni, desplega a la ciutat un munt de propostes relacionades amb 'el poder de la dansa'. Entre divendres 13 d'octubre i fins diumenge, Sant Cugat proposarà als santcugatencs activitats per a tots els públics repartides entre el Museu, el Celler Modernista i Torre Negra.

L'objectiu de l'edició és redescobrir i celebrar el llegat cultural de la dansa des de diferents visions destacant les peculiaritats locals que li aporten un valor únic.

Activitats destacades



Sessió inaugural al Celler Modernista (divendres 13, a la tarda)

Diàleg obert sobre la dansa entre les balladores i investigadores, Elisabet Marcos i Mercè Andrés. Continuarà amb la presentació del treball de dansa realitzat en el marc del projecte inclusiu "Fem un Museu", protagonitzat per persones amb diverses capacitats i voluntaris, amb Lali Mateu.

Dansa tradicional a la Torre Negra (dissabte 14, al matí)

Arribada de la figura festiva Drac-Espurna de Calafell, muntat per Guerau de Palou (senyor de la vila de Calafell i també de Torre Negra al segle XIV), acompanyada pels gegants de Sant Cugat i el Boc de Can Vernet. S’oferiran tallers de dansa d'arrel tradicional i popular amb diverses entitats locals.

Visita guiada al Claustre "Els perills de la dansa i la música a un Monestir medieval" (diumenge 15, al matí al Museu del Monestir)

Visita a partir del capitell dels joglars i joglaresses del Claustre, amb el Dr. Jorge R. Ariza, especialista en simbologia i art medieval.

Les jornades compten amb la participació d'Espurna (Drac del Castell de Calafell), Bastoners, Caparrots, Coordinadora d’entremesos de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, Diables de Sant Cugat, Entitat Sardanista de Sant Cugat, Escola de Música Tradicional, Família Amic, Geganters de Sant Cugat, Grup Mediterrània, Grup Catalònia, Guru Valldoreix, Taller Jeroni de Moragas i Òmnium Cultural.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i està considerada l’activitat participativa més important d’Europa amb relació amb el patrimoni cultural.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ



Mercè Andrés

Al Patrimoni Viu descobrirem moltíssimes coses als ciutadans. Parlarem de dansa, de sardana, del Paga-li Joan...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.