Canals Galeria d'Art estrena temporada recordant el pas de l'obra de Picasso per Sant Cugat

El galerista santcugatenc ha fet un treball de documentació sobre la relació de l'artista al municipi


  • Comparteix:

Treball del tapís de Picasso a la Casa Aymat de Sant Cugat / Foto: Eduard Bros (Arxiu històric de Terrassa)

Treball del tapís de Picasso a la Casa Aymat de Sant Cugat / Foto: Eduard Bros (Arxiu històric de Terrassa)

La Canals Galeria d'Art ho té tot llest per tornar amb força després de les vacances. El galerista Josep Canals ha preparat, després d'un temps de recerca, una mostra sobre el pas de l'obra del malagueny Pablo Picasso a la ciutat de Sant Cugat. L'autor del Guernica va cedir un tapís perquè es fabriqués al municipi i, actualment, es pot veure en el Museu Picasso de Barcelona. Davant aquesta efemèride, Canals va detectar que no hi havia prou documentació i, per això i amb iniciativa privada, va decidir fer una recerca exhaustiva sobre aquest fet.

El galerista santcugatenc s'ha passat el darrer any treballant en aquesta documentació, entrevistant a les persones que es van relacionar amb l'artista durant la seva estada a Sant Cugat. Canals ha ressaltat que en el Museu Picasso només apareix l'any que va entrar el tapís al centre. "He documentat tot en un llibret per poder fer una aportació per part de Sant Cugat al museu", ha afirmat el galerista.

Aquest treball que ha dut a terme el galerista coincideix amb l'exposició temporal que s'obrirà al públic a l'octubre sobre la relació artística i d'amistat de Joan Miró i el mateix Pablo Picasso. La Fundació Miró i el Museu Picasso han preparat aquesta mostra, i per això Canals vol formar-ne part amb la seva documentació que va fer sobre la presència de l'obra de l'andalús a Sant Cugat.



Josep Canals

Bé, a veure, el que estic fent és que fa ja més d'un any que faig una recerca del perquè Picasso va fer un tapís a Sant Cugat. Aleshores, aquesta recerca ja la tinc totalment feta amb noms, cognoms, fotografies, material que han sortit de diferents arxius



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.