El mural d'homenatge a Pla-Narbona llueix gairebé enllestit a la Casa de Cultura

L'obra la signen dos estudiants de l'Escola d'Art i Disseny


Temes relacionats

El mural dedicat a Pla-Narbona comença a agafar forma (18/jul/23)

Pla-Narbona, el fill predilecte de Sant Cugat que va trobar a Collserola 'pau i tranquil·litat per viure i crear el seu art' (24/abr/23)


  • Comparteix:

El mural que ret homenatge a la figura de l'artista florestà i fill predilecte de Sant Cugat Josep Pla-Narbona llueix gairebé acabat a la Casa de Cultura després de gairebé 20 dies de treball. Els estudiants de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat Claudia González i Kilian Domínguez han estat els encarregats de donar a conèixer l'univers de Pla-Narbona a la ciutadania. Al mural ja només falta pintar un escrit que commemora la vida i obra de Pla-Narbona, el segell de l'Escola d'Art i Disseny i la signatura dels autors. Això, però, serà després de l'estiu moment en què també es vol inaugurar el mural de manera oficial, ha explicat la comissió Pla-Narbona a Cugat Mèdia.

Els dibuixos plasmen alguns dels elements de l'univers de Pla-Narbona. ''El bufó que he pintat representa la sexualitat, la masculinitat i la fertilitat. Conceptes que estan molt presents a la seva obra'', ha detallat González. El disseny de la jove va ser l'escollit entre altres propostes presentades pels estudiants de l'Escola d'Art i Disseny. Una iniciativa que la directora de l'escola i membre de la comissió Pla-Narbona, Eva Virgili, va idear per conjugar la formació dels alumnes amb les propostes d'homenatge a Josep Pla-Narbona.

''En un futur ens encantaria plantejar la beca Pla-Narbona així com instal·lar una escultura que el recordés a la Floresta. Fins i tot, posar el seu nom a alguns dels espais del barri'', demana una altra de les membres de la comissió Blanca Font. ''Josep Pla-Narbona va ser molt generós amb la Floresta'', afegeix.

Aquest mural forma part de les accions plantejades per la comissió ciutadana Pla-Narbona per tirar endavant accions de reconeixement pòstum a l'artista.

El mural passa el testimoni a un nou fill predilecte
L'espai que ara ocupa el mural dedicat a Pla-Narbona estava precedit per un altre dedicat a la poestessa Marta Pessarrodona, també filla predilecta de la ciutat. A principis d'estiu l'Ajuntament es va mostrar sorprès per aquest canvi perquè assegurava que no n'estava informat. El consistori va apuntar que buscaria una alternativa per compensar la pèrdua del mural de Pessarrodona, ja sigui tornant-lo a pintar en una ubicació diferent de la ciutat o buscant "una altra fórmula".












Claudia González

Ha estat molt gratificant veure que una de les meves il·lustracions té tanta visibilitat. La gent ens preguntava molt i també ens han visitat la família i els amics.

Kilian Domínguez

Hi ha hagut gent que ens ha donat ànims, d'altres que ens han preguntat que ''què era'', pel significat... I ja només per això, crec que la gent ha conegut una mica més a Pla-Narbona.

Blanca Font

Pla-Narbona s'ha reconegut més a fora de Catalunya que aquí. Ara tenim l'oportunitat de donar-lo a conèixer. La gent s'ha començat a preguntar per qui era i l'escola ho ha fet molt bé. A la Floresta va ser un personatge molt generós.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.