Les tres recomanacions literàries per aquest estiu d'Abacus

La botiga recomana tres llibres, un dels quals per a criatures


  • Comparteix:

Xavier Alsina de la botiga Abacus, ubicada al carrer de la Torre, 6, presenta les seves recomanacions per als lectors per aquest estiu: Un llibre per als més joves, un altre de visibilització del món trans i una història d'amor que convida a la reflexió.


Aquestes són les recomanacions que fan des de la llibreria Abacus

Aquestes són les recomanacions que fan des de la llibreria Abacus / Foto: Cugat Mèdia

'Com un calfred, et veig'

La primera proposta d'aquesta llibreria és el debut de Juny Siva amb una col·lecció de narracions que apropa el lector a realitats dissidents posant el focus a les vivències de dones trans a la Barcelona de la por. El llibre parteix de la història de Sònia Rescalvo Zafra, que va ser assassinada el 1991 a mans d'un grup de neonazis a la capital catalana, on havia arribat cercant, com moltes altres persones trans, un refugi on poder ser ella mateixa, lluny de l'opressió i la incomprensió d'una petita ciutat de províncies. Dècades més tard, i malgrat les millores institucionals i socials, Barcelona continua lluny de ser aquest refugi i aquest llibre recull quinze narracions de feresa quotidiana viscudes per persones transfemenines a la Barcelona d'avui.

'Países de origen'

Aquesta novel·la de Javier Fuentes és, de fet, el seu debut a la literatura, que ha comptat amb molt bona acollida. El llibre relata la tumultuosa i apassionada història d'amor entre dos joves procedents de mons molt diferents durant un estiu a Espanya. Una història que convida a reflexionar sobre la identitat, les diferències de classe, el sentiment de pertinença i el desig.

'Amanda Black, el regne perdut'

Abacus recomana el 8è llibre d'aquesta sèrie per a criatures de Juan Gómez-Jurado i Bárbar Montes que ha conquerit milers de lectors. La nova aventura d'Amanda Black està disponible en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.