L'ANC i 14 grans equipaments culturals s'uneixen contra la censura

Juntament amb la conselleria de Cultura elaboraran un codi deontològic per assegurar la llibertat creativa


  • Comparteix:

Reunió dels responsables dels equipaments culturals amb la consellera / Foto: Generalitat

Reunió dels responsables dels equipaments culturals amb la consellera / Foto: Generalitat

La conselleria de Cultura i 15 grans equipaments culturals; entre ells l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat; crearan un grup de treball per establir una estratègia conjunta contra la censura. La iniciativa arriba després dels casos de desprogramació d'espectacles i la retirada de publicacions en català a les Illes Balears i al País Valencià. De moment, els participants ja han acordat la creació d'un codi deontològic que reculli tots el valors compartits a favor de la llibertat d'expressió i de creació, segons ha informat la Generalitat.

La primera reunió ha estat presidida aquest dimecres per la consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga. Han assistit també Pepe Serra, del MNAC; Eduard Vicente, del MACBA; Jusèp Boya, del MAC; Jaume Perarnau, del MNACTEC; Francesc Balada, de l'Arxiu Nacional; Jordi Principal, del Museu d'Història de Catalunya; Robert Brufau, de L'Auditori de Barcelona; Eugènia Serra, de la Biblioteca de Catalunya; Valentí Oviedo, del Liceu; Carme Portaceli del TNC; Àngels Margarit, del Mercat de les Flors; Juan Carlos Martel, del Teatre Lliure; Joan Oller, del Palau de la Música; Mariona Bruzzo, de la Filmoteca de Catalunya i Enric Puig, del Santa Mònica.

"Aquests dies estem veient una censura molt visible amb desprogramacions o suspensió de subscripcions, però el que podem veure en breu és una censura molt a l'ombra perquè en molts casos simplement es deixarà de programar o de fer activitats", ha lamentat la consellera, qui ha advertit que "també estem en risc de viure situacions d'autocensura i això és el que volem combatre".

Per això, ha destacat que "la visibilitat i l'empoderament de tots els equipaments és important" i cal que "Catalunya sigui un refugi cultural".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.