Què ha passat amb el mural esborrat dedicat a Marta Pessarrodona?

Una comissió sorgida del ple fa dos anys ja havia previst incorporar un nou mural dedicat a Pla-Narbona en substitució al de la poetessa


  • Comparteix:

La façana de la Casa de Cultura on hi havia el mural ja ha estat netejada / Foto: Cugat Mèdia

La façana de la Casa de Cultura on hi havia el mural ja ha estat netejada / Foto: Cugat Mèdia

El mural dedicat a la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona ha estat esborrat de la façana de la Casa de Cultura perquè s'hi pintarà un altre en homenatge a l'artista també santcugatenc Josep Pla-Narbona. Aquesta iniciativa neix d'una comissió creada fa dos anys a partir d'una moció de Junts, aprovada per unanimitat, que instava a tirar endavant accions de reconeixement pòstum a Pla-Narbona. Així, l'octubre de l'any passat la comissió va acordar un projecte de col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny per substituir el mural de Pessarrodona pel de l'artista plàstic santcugatenc. Tot i això, l'alcalde Josep Maria Vallès ha assegurat a les xarxes socials que no se'ls va informar d'aquesta decisió i ha dit que l'Ajuntament restituirà el mural dedicat a Pessarrodona.

Aquesta façana de la Casa de Cultura ja havia allotjat anteriorment altres murals, abans del de Pessarrodona. El 2018, l'artista Minuskula va pintar-hi una atleta fent un salt de llargada per reivindicar l'esport femení. Tres anys més tard, el 2021, és quan es va inaugurar el mural en honor a la poetessa santcugatenca amb motiu del Dia Internacional de la Poesia i també del 80è aniversari de Pessarrodona. Ara, la filla predilecta de Sant Cugat cedeix el seu lloc al també fill predilecte de la ciutat Josep Pla-Narbona.

La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha explicat que no tiraran enrere el projecte tot i la seva "sorpresa" i ha assegurat que buscaran una manera alternativa de compensar la pèrdua del mural, ja sigui tornant-lo a pintar en una ubicació diferent de la ciutat o buscant "una altra fórmula". Pel que fa al nou mural, la regidora ha anunciat que "en dos o tres dies" ja estarà finalitzat.




Núria Escamilla

S'havia d'esborrar un mural per posar-ne un altre, i d'això no n'érem coneixedors. Però darrere hi ha un treball i no ho tirarem enrere. Haurem de compensar-ho d'alguna manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.