Stay Homas llança 'Homas', el seu segon disc

Amb el santcugatenc Rai Benet, manté l'eclecticisme marca de la casa i compta amb la única col·laboració de The Tyets


Temes relacionats

Stay Homas publica la cançó acústica 'The only one', l'últim avançament del disc 'Homas' (22/abr/23)

Stay Homas llança 'Ese beso' abans de l'arribada del seu nou disc 'Homas' ( 8/abr/23)

Stay Homas publica 'La nòria', el primer avançament del segon disc ( 5/feb/23)


  • Comparteix:

Imatge dels grup, amb el santcugatenc Rai Benet / Foto: ACN

Imatge dels grup, amb el santcugatenc Rai Benet / Foto: ACN

Stay Homas publica 'Homas' (Cukileo Records), el segon disc de la seva curta però intensa trajectòria. El trio, amb el santcugatenc Rai Benet, presenta 14 cançons tan eclèctiques com sempre: El debat intern sobre aquesta qüestió es va resoldre amb més eclecticisme, perquè així són els seus gustos musicals 'i no tenia sentit produir en una sola direcció', expliquen a l'ACN Guillem Boltó, Klaus Stroink i Rai Benet. Com a banda comencen a sentir-se alliberats del 'fenomen' en el qual es van convertir l'any 2020 en plena pandèmia del coronavirus, i asseguren que han treballat molt per superar aquella etapa i continuar. De fet, han treballat tant que compten unes 70 cançons compostes des d'aleshores; un ritme que 'ara es relaxarà una mica', anuncien.

Stay Homas publiquen tot just el seu segon disc, malgrat que la seva exposició mediàtica i un auto-diagnosticat "frenesí compositiu" puguin fer pensar que és ja el tercer o el quart. "A la terrassa vam compondre 50 cançons, l'any següent 10 més, etc...", comptabilitza Rai Benet.

"En portem unes 70 en tres anys, som una mica 'workaholics', però això ara es relaxarà una mica", comenta l'ACN. I és que el grup, diu, ha vist que "toca parar una mica i omplir altre cop l'ampolla" per poder explicar coses noves. "Amb aquest disc hem notat això, que encara teníem coses a explicar, però no infinites coses a explicar", se sincera el músic.

Un disc per seguir creixent com a grup i per anar allunyant la condició de fenomen en què es van convertir l'any 2020. La banda assegura haver treballat "molt" per deixar de ser aquell "fenomen" i ser simplement un "grup normal". "És el que volíem, 100%", diuen. En aquest trànsit, han deixat la multinacional Sony i ara publiquen amb un segell propi, sub-segell de la barcelonina Halley Records.

Un altre canvi: després d'haver col·laborat amb músics d'aquí i d'allà, amb noms improbables com Michael Bublé, Rubén Blades i Pablo Alborán, a 'Homas' han mirat cap endins. Per això, de les 14 cançons que té l'àlbum només s'hi compta una col·laboració amb el duet de música urbana en català The Tyets, 'La platja'. Per animar la compra física del disc, la cançó només estarà disponible en aquest format i no serà fins a l'estiu que també es podrà escoltar a les plataformes.

L'eclecticisme és el "denominador comú"

Una cosa que no ha canviat és la varietat musical de la seva proposta, i no pas perquè no s'ho hagin proposat. "Hem intentat limitar el ventall i al final ha sigut totalment impossible", assumeix Klaus Stronik. Reconeix que han tingut debats intensos al respecte, i una certa "crisi identitària". Però la conclusió ha estat una: amb referents musicals tan diversos com tenen els tres músics "no tenia sentit produir musicalment en una única direcció". "Ens ho hem permès", rebla. Per posar-hi un matís, Stronik diu que potser ara no hi ha cançons de pals tan diferenciats, sinó més barreja dins de cada una de les produccions.

La composició de 'Homas' s'ha allargat des de l'abril de l'any passat (poc després que publiquessin el mixtape 'Here2play') i fins al gener d'aquest 2023. Un ritme més "pausat" del que havien portat fins aleshores, però que contrasta amb el "drama" –diuen rient- del procés d'enregistrament i producció de l'àlbum, que han fet en fins a cinc estudis catalans al llarg de dos mesos treballant a la carta amb els productors que més els agradaven, entre ells Arnau Figueres, Joan Borràs i Genís Trani.

La gira de concerts de presentació del nou disc començarà a Madrid (Ciclo Jaguar) el 16 de juny, i després vindran el Canet Rock, el Festival Cruïlla, El Tingladu de Vilanova i la Geltrú, altre cop Canet Rock a Mallorca, Sons del Món, Festival de Cap Roig, Festival Internacional de Cambrils i un concert a Es Claustre (Maó), entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.