L'Encabronada ja escalfa motors per a tres dies de celebració

La festa dels Diables de Sant Cugat tindrà lloc del 5 al 7 de maig


Temes relacionats

Roger Ricart repassa la història dels Diables de Sant Cugat al 'Converses Consentides' (14/feb/23)


  • Comparteix:

Encabronada 2022 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Encabronada 2022 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els Diables ja han engegat els preparatius per a l'Encabronada, que omplirà Sant Cugat de foc, música i cultura els dies 5, 6 i 7 de maig. Així ho ha avançat el president de la colla, Roger Ricart, al programa 'Converses Consentides' de Cugat Mèdia. Els espectacles de la gresca compten amb música dissenyada per a l'ocasió, amb tabals i la cobla Maricel.

Els Diables de Sant Cugat porten des de 1990 cremant pólvora a la ciutat. Cada setembre actualitzen la llista de socis, els quals han de passar per un curs de formació per garantir la seguretat de l'activitat. Enguany, però, han obert unes llistes específiques per engrescar nous socis de cara a l'Encabronada. El 26 de febrer faran un curs especial per als adults que vulguin carregar el Boc, i un altre per als joves d'entre 14 i 20 anys que vulguin portar la Lloba o incorporar-se al grup de malabars.

La festa, que gira al voltant de la llegenda del Boc de Can Vernet, es va celebrar per primera vegada el 2015 i va veure's aturada per la pandèmia. L'any passat es va poder recuperar després de dos anys d'inactivitat.




Roger Ricart

Per l'Encabronada vam dissenyar fa un temps un espectacle que es diu el Bany de Foc, que representa la llegenda del Boc de Can Vernet. Està integrat per foc i unes estructures de ferro que representen diferents escenes de la llegenda. També compta amb una música que es va dissenyar especialment per nosaltres, amb tabals i la cobla Maricel.

Roger Ricart

Estem fent una campanya per atraure gent que vulgui portar el Boc, i també jovent que vulgui portar la Lloba o vulguin apuntar-se al grup de malabars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.