El Gall de Carnaval ja té la vara de poder: 'Ordeno gresca i xerinola sense fi!'

La cursa electoral, el retard en el pressupost municipal i el cartell del Carnaval són alguns dels temes que ha tocat el Gall


Temes relacionats

Tret de sortida al Carnaval amb la presa de poder del Gall de Sant Cugat (16/feb/23)


  • Comparteix:

'Ordeno, doncs, des d'ara, gresca i xerinola sense fi! Gaudiu del Carnaval i de tots els plaers terrenals, que de censurar-nos i retallar-nos les llibertats, ja se n'encarreguen els de dalt!'. Amb aquestes paraules ha donat pas, aquest dijous, el Gall de Sant Cugat a l'inici oficial del Carnaval, després d'arrabassar-li la vara de poder a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ja tenia la maleta preparada per anar-se'n 'de vacances'. Així, la representació local del rei Carnestoltes ha aprofitat el seu primer dia al capdavant del consistori per fer un repàs a tot el que considera que s'ha fet malament.

Les actuacions d'última hora del govern per guanyar "la cursa electoral" ha estat el primer tema que el Gall ha mencionat en el seu pregó. "Quina pudor d'asfalt i de pintura viària!", ha remugat. Respecte a les eleccions, l'alcalde en funcions també ha volgut remarcar "els balls de bastons" dels partits, en referència al canvi d'opinió del PSC respecte al projecte del Ragull Centre.

A continuació, el Gall ha volgut aclarir que ni l'alcaldessa ni el govern no han tingut res a veure amb la decisió d'incloure Mireia Ingla al cartell del Carnaval d'enguany, en el qual es representa la presa de poder del Gall. "És fruit d'un concurs de l'Escola d'Art; o us penseu, 'juntaires', que la Comissió o aquest Gall es deixen dominar?", ha dit.

El retard en l'aprovació del pressupost, l'augment de "la burocràcia i la hiperlegislació", o les excuses dels governants que atribueixen a "problemes tècnics i imposicions" moltes de les seves decisions són altres qüestions referents al consistori que el Gall ha volgut mencionar.

Tampoc no s'han salvat del bec afilat d'aquesta au els veïns de Bellaterra que es volen annexionar a Sant Cugat, ni els santcugatencs "estirats" que "no toleren cap activitat, iniciativa ni festa popular".

En relació amb el Carnaval, el Gall s'ha queixat de la incapacitat de l'Ajuntament per trobar un lloc tancat per al Ball de Carnaval, motiu pel qual, enguany, se celebrarà a la plaça d'Octavià, "on acabarem tots congelats", i sense l'organització de la Comissió del Carnaval.

Per acabar, el Gall ha advertit a tots els assistents que durant tots aquests dies estarà vigilant i no deixarà passar cap comportament "feixista, homòfob, racista, masclista, misogin ni agressor".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.