La bellesa i l'amor dels cignes envaeixen el Teatre-Auditori

'El Llac dels cignes' i 'Tongues', una obra plena de multiculturalitat que satisfà el públic santcugatenc


  • Comparteix:

'El Llac dels cignes' i 'Tongues' ha omplert de gom a gom el Teatre-Auditori aquest diumenge sota la direcció del Ballet de Barcelona. Un programa doble amb una igualtat de gènere que reflecteix els temps actuals. La multiculturalitat també ha estat present amb artistes de més de 10 països. 'El llac dels cignes', basat en la música de Txaikovski i la coreografia d'Ivanov i Petipa trenca la versió tradicional de l'obra. 'Tongues' ('Llengües' en català) és la nova creació de dansa contemporània inspirada en l'obra i la vida de Ludwig Wittgenstein, un dels principals filòsofs del segle XX.

'El Llac dels cignes', a primera vista pot semblar una versió tradicional, amb un llac il·luminat per la lluna, incontables tutús i coreografies clàssiques, però més enllà de la superfície hi ha noves perspectives. Els cignes són un símbol de bellesa, amor, confiança i lleialtat. Fins i tot la imatge icònica de dos cignes en forma de cor no pot representar un gènere determinat. Els cignes són adorats per les seves qualitats animals i el seu atractiu estètic. Aquesta producció no permet que les normes de gènere controlin l'elenc, sinó la qualitat dels artistes.

'Tongues' ofereix la possibilitat que els ballarins del Ballet de Barcelona se submergeixen en un viatge escènic transformador farcit d'imatges i metàfores a través del moviment del cos i de la seva capacitat expressiva. Entendre l'altre i fer-se comprendre, vet aquí un repte on la paraula no és suficient.

El director del Ballet de Barcelona, Carlos Renedo, ha ressaltat els tipus de dansa que s'han exhibit i amb la qualitat dels diferents artistes.


Carlos Renedo

El primer acte és un segon acte del 'Llac dels Cignes' amb un toc molt modern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.