Eduard Estivill: 'Les cançons de Falsterbo les canten els avis, els fills, els nets i algun besavi'

L'integrant de Falsterbo ha visitat Cugat Mèdia aprofitant que la gira 'Adeu, Paf' fa parada al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Eduard Estivill, al plató de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Estivill, al plató de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

El doctor Eduard Estivill és un dels integrants de Falsterbo. El grup de música folk està fent una gira de comiat després de 54 anys damunt dels escenaris, i sota el nom 'Adeu, Paf' fan parada aquest diumenge al Teatre-Auditori. Aprofitant el concert, Estivill ha visitat els estudis de Cugat Mèdia per fer balanç d'aquests anys dedicats a la música. Com que Estivill, a més, és conegut com a metge per les seves aportacions científiques i divulgatives sobre el son, també ha donat alguns consells d'hàbits per seguir abans d'anar a dormir.

ESCOLTA-HO

Estivill ha descrit el moment que ara està vivint el grup com a "molt emocionant", comentant que durant els recitals se senten com si fossin als menjadors de les famílies que els venen a veure. "És un recital en què és com si la gent pugés a l'escenari, perquè és molt familiar. Veus les cares, els fem cantar... i després la gent ens diu que és com si haguéssim sigut a casa i que som part de la seva família", ha explicat assegurant que això es nota a cada recital que fan. De fet, Estivill destaca que la gràcia de les cançons de Falsterbo és que han perdurat al llarg de quatre generacions. "Les canten els avis, els fills, els nets... i a vegades també hi ha algun besavi que l'enganxen!", conclou rient.

En referència a la seva faceta com a metge, Estivill ha parlat d'un estudi que ara està fent per veure quines àrees cerebrals s'estimulen quan sentim una cançó, i quins efectes dona: "Per què hi ha cançons que fan un efecte de relaxament, unes altres t'exciten, unes altres et segreguen endorfines... ". "Tot això és molt interessant i no està gens estudiat", ha apuntat.

Finalment, ha assenyalat que el son "es prepara" i que, per tant, és important que abans d'anar a dormir tinguem almenys dues hores per anar desconnectant i baixar la intensitat de l'activitat mental perquè el son pugui aparèixer. Així doncs, durant aquesta estona ha recomanat escoltar música, mirar una pel·lícula sense estar a prop de la pantalla, escoltar la ràdio, llegir un llibre o tenir una conversa tranquil·la.





Eduard Estivill

És un recital en què és com si la gent pugés a l'escenari, perquè és molt familiar. Veus les cares, els fem cantar... i després la gent ens diu que és com si haguéssim sigut a casa i que som part de la seva família.

Eduard Estivill

Per què hi ha cançons que fan un efecte de relaxament, unes altres t'exciten, unes altres et segreguen endorfines... Tot això és molt interessant i no està gens estudiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.