'Carrier Wave: Font Groga' omple de rialles el Centre d'Art Maristany

La mostra de Rosa Tharrats s'ha inaugurat aquest dijous i es pot visitar fins al 26 de novembre


  • Comparteix:

L'artista Rosa Tharrats a la inauguració de la mostra / Foto: Cugat Mèdia

L'artista Rosa Tharrats a la inauguració de la mostra / Foto: Cugat Mèdia

L'exposició 'Carrier Wave: Font Groga' s'ha inaugurat aquest dijous al Centre d'Art Martistany i es podrà visitar fins al 26 de novembre. La mostra, formada per una escultura de tela i un document sonor, són les reminiscències de l'acció que l'artista, Rosa Tharrats, va celebrar a l'entorn de la Font Groga, al Parc de Collserola. Segons ha explicat a Cugat Mèdia l'artista, amb aquest projecte ha volgut plasmar 'la idea del riu, del riure i de la font interior, amb la qual podem connectar rient'.

A l'acció que va tenir lloc a Collserola, l'artista hi va col·locar l'escultura de tela que, segons explica, "comença respirant, agraint estar a la natura, i va rient". Un riure que Tharrats interpreta per les ones que fa en contacte amb el vent i que han posat nom a l'escultura.

Així, a l'espai del Centre d'Art Maristany es pot contemplar i recórrer aquesta mateixa escultura, ambientada amb el so d'unes rialles que conviden a l'espectador a connectar amb la seva font interior.

Un projecte col·lectiu


Aquesta és una de les exposicions que formen part del projecte 'Natura viva: musa i mimesi', una iniciativa comissionada per Carolina Grau que reivindica el valor de la natura com a font d'inspiració i espai de diàleg. Paral·lelament a la mostra de Sant Cugat, nou artistes més realitzaran els seus projectes a Figueres, Olot, Girona, Granollers, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Reus i Tortosa.

Segons ha explicat la comissària, el que tenen en comú tots els artistes que ha convidat a participar en el projecte és la seva capacitat "per fer visible allò que s'ha tornat invisible".

Amb aquest projecte, doncs, Grau, que va començar a desenvolupar la idea en el confinament, arran de la regeneració que va experimentar la natura, ens emplaça a "reconnectar amb la natura, aprendre les lliçons que hem oblidat i aconseguir ser sostenibles abans del 2030".


Rosa Tharrats

Vaig crear aquesta escultura que comença a respirant, agraint estar a la natura, i va rient. Es mou i fa totes aquestes ones, el Carrier Wave, que és la forma de l'escultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.