Els germans Oliveres presenten disc i llibre, inspirats en la figura del seu pare, Arcadi Oliveres

El 'Connectats' ha conversat amb els autors de 'Preludis d'un adéu' i 'L'Arcadi al país de les oliveres'


  • Comparteix:

Albert Oliveres, compositor i Bernat Oliveres, il·lustrador  / Fotos: Ajuntament (Albert Canalejo) i Bindi-books

Albert Oliveres, compositor i Bernat Oliveres, il·lustrador / Fotos: Ajuntament (Albert Canalejo) i Bindi-books

Els germans Oliveres acaben de presentar els seus respectius treballs artístics inspirats en la figura del seu pare, l'economista, activista i home de pau, Arcadi Oliveres. El pianista i compositor Albert Oliveres ha publicat el disc 'Preludis d'un adéu', 11 peces improvisades creades durant els últims dies de vida del pare, que va presentar en directe l'abril passat en un concert al Claustre del Monestir. L'il·lustrador Bernat Oliveres ha presentat en l'última edició de la Setmana de Llibre en Català 'L'Arcadi al país de les oliveres', un àlbum il·lustrat adreçat a infants i joves que reflecteix el pensament de l'Arcadi.

ESCOLTA-HO

'L'Arcadi en el país de les oliveres' va ser una proposta que en Bernat va fer al seu pare abans de morir per tal de fer arribar la seva filosofia als més joves i donar a conèixer la seva figura a través del seu dia a dia. En el cas de 'Preludis d'un adéu', l'Albert ha volgut recordar-lo des de la vessant més íntima i quotidiana amb 11 peces improvisades que en principi "no tenia voluntat de publicar-les perquè eren per ús intern", assegura.

Albert Oliveres ha explicat, en una entrevista compartida amb el seu germà al 'Connectats', que el disc es tracta d'un projecte molt íntim i exposat. "Les vaig gravar amb telèfon mòbil per si sorgia alguna melodia, alguna idea, i de sobte vaig pensar que era interessant publicar-les per la naturalitat i espontaneïtat que mostraven", diu. La voluntat de l'Albert era "acompanyar i posar una banda sonora quotidiana" als últims dies del seu pare, de manera que l'Arcadi també les va poder escoltar.

El concert del 6 d'abril al Claustre del Monestir de Sant Cugat, quan es complia el primer any de la seva mort, és l'únic concert, de moment, que Albert Oliveres ha fet en directe. No obstant, afirma que té ganes i confia que amb la publicació del nou disc "aquest concert pugui girar", tot i que encara no té dates tancades. La portada del vinil l'ha il·lustrat el seu germà Bernat.

Per la seva banda, Bernat Oliveres s'ha mostrat content per la rebuda que ha tingut el llibre, no només per part de l'editorial sinó també per part de pares i mestres que han celebrat que "parlem de temes com el pacifisme, el deute extern o la democràcia", afirma l'il·lustrador. "Ha estat un any i mig de feina molt intensa. Ha estat una tasca molt complexa, però hem tingut la sort que gent experta ens ha assessorat i ens han ajudat", reconeix. Sobre futures presentacions del llibre, Bernat Oliveres assegura que a Sant Cugat segurament es farà, però encara no hi ha data.




Albert Oliveres

Ara mateix no hi ha cap data tancada. Sí que hi ha les ganes i l'optimisme que sortiran coses arran de la sortida del disc. La idea és que el concert es pugui girar.

Bernat Oliveres

Hi ha temes com el pacifisme, democràcia, deute extern, que hem intentat explicar seguint el seu model. L'acollida ha estat, de moment, molt bona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.