Sergi Barnils tancarà el seu estudi de Sant Cugat després de 45 anys al Mercantic

L'artista santcugatenc, descontent amb la gestió cultural de la ciutat, mourà el seu estudi a Barcelona


Temes relacionats

Sergi Barnils converteix en quadres els poemes de Gabriel Ferrater (30/jun/22)

Sergi Barnils: 'L'art és la traducció d'allò que passa a l'ànima de l'artista' (20/jun/21)


  • Comparteix:

El pintor Sergi Barnils mourà el seu estudi a Barcelona després de 45 anys a Sant Cugat. L'artista santcugatenc confessa estar descontent amb la gestió cultural de la ciutat i marxa a la capital buscant una millora professional. Tot i que té la intenció de tornar tant com pugui a Sant Cugat, treballarà sobretot amb galeries de Barcelona, Madrid i Milà, on, assegura, és més fàcil promocionar la seva obra. Actualment, es pot visitar a la Galeria d'Art Canals la seva darrera exposició 'Temps Enrere', un diàleg entre Gabriel Ferreter i el pintor, que reinterpreta els versos del poeta mitjançant els símbols de Barnils.

Barnils creu que des de les institucions no s'està cuidant prou l'art pictòric. Grans professionals, com el seu company Josep Canals, a qui considera un "gestor cultural de primer ordre", són poc reconeguts i la vitalitat que havia tingut el sector s'està perdent. "Quina desgràcia que no cuidem l'art, que deixem que els galeristes i artistes vagin amb una sabata i una espardenya fent feines que després ningú cobra. A vegades es fa la broma que Michelangelo no ha cobrat encara la capella sixtina".

Ara Barnils tancarà el seu estudi de Sant Cugat per marxar a Barcelona, una decisió professional, però també personal. "És molt més fàcil que l'estudi el tingui a Barcelona per un tema de promoció. Malauradament, també haig de dir que aquí la majoria de pintors i galeristes no estem contents amb com es fa la gestió cultural i això també ens desanima".

La seva darrere exposició, 'Temps Enrere', és un diàleg entre els versos de Gabriel Ferreter i la pintura de Barnils i es pot visitar a la Galeria d'Art Canals. El pintor explica que ha volgut fer una interpretació de l'obra del poeta més emocional que racional i s'ha ajudat de la tècnica de l'encàustica, basada en l'ús de cera.




Sergi Barnils

Quina desgràcia que no cuidem l'art, que deixem que els galeristes i artistes vagin amb una sabata i una espardenya fent feines que després ningú cobra. A vegades es fa la broma que Michelangelo no ha cobrat encara la capella sixtina.

Sergi Barnils

És molt més fàcil que l'estudi el tingui a Barcelona per un tema de promoció. Malauradament, també haig de dir que aquí la majoria de pintors i galeristes no estem contents amb com es fa la gestió cultural i això també ens desanima i ens n'anem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.