El festival de fotografia Lumínic interpel·la els límits amb els ulls de 55 artistes

La cita ofereix 15 exposicions per tota la ciutat, a més d'activitats paral·leles


Temes relacionats

Sant Cugat acollirà 'Terres', la nova exposició de Carles Cabanas ( 5/jun/22)

El festival de fotografia Lumínic s'internacionalitza amb la tercera edició ( 3/jun/22)


  • Comparteix:

Imatge del programa / Foto: Ajuntament

Imatge del programa / Foto: Ajuntament

El festival de fotografia Lumínic arriba a la seva 3a edició amb el compromís renovat de 'democratitzar' la cultura i en concret aquesta disciplina artística. Per això, de l'11 de juny al 17 de juliol, la cita omple espais expositius i carrers per interpel·lar i acostar tothom la fotografia, enguany sota el concepte comú '(NO) LÍMITS'. I és que el festival ofereix 15 exposicions que dialoguen sobre aquests límits en una visió àmplia amb artistes tant emergents com consagrats. Entre els noms, Laura Wilson, José Luís Carrillo, Bigas Luna i una mostra col·lectiva de fotògrafes argentines, que presentarà obra inèdita de 19 autores.


/ Foto: Foto: Ajuntament



Lumínic, a més, s'expandeix. Creua fronteres, no només amb artistes internacionals, sinó també en espais. Arriba a Valldoreix i aposta per exposar les propostes a diversos espais de la ciutat, fet que farà que el públic traspassi les portes de nous locals expositius o que es trobi la mostra al mateix carrer.

Tot plegat, com ha explicat el codirector del festival Bernat Millet, busca "democratitzar" la fotografia. Amb aquest mateix objectiu, el festival és gratuït i suma activitats paral·leles com tallers, taules rodones i presentacions. Una aposta que també queda reflectida en el leitmotiv del festival. "Cada edició fa dialogar tots els projectes i artistes en una temàtica. Aquest any és els (NO) Límits", ha explicat la codirectora de Lumínic Amanda Bernal, qui ha destacat temàtiques presents en aquesta edició com el cos, el canvi climàtic o el territori, entre d'altres.

Les exposicions es podran visitar fins al 17 de juliol, però el gruix d'activitats es concentrarà en el primer i segon cap de setmana. L'any passat el festival va superar els 35.000 visitants. "Hem vingut per quedar-nos i tenim projecció de futur", ha afirmat Millet. De fet, com ha explicat el codirector Marc Vidal, el festival -que va agafant gruix- vol esdevenir "una plataforma que treballa durant tot l'any a favor de la fotografia".

En aquesta línia, la iniciativa, coorganitzada amb l'Ajuntament, referma el seu compromís amb la paritat, els valors socials, la cura del sector i l'educació. Així, entre d'altres, ha creat una editorial, un concurs per a nous artistes i col·labora amb Galeries d'Art de Catalunya com espais expositius. Enguany, 12 de les galeries associades acolliran durant el festival una exposició de fotografia, entre elles les santcugatenques La Galeria i la Sala Rusiñol.

En definitiva; i en paraules de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona; "Lumínic és sinònim a dir que la cultura no s'atura i que acaba de recuperar els espais que havia perdut".

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA








Amanda Bernal

Cada edició fa dialogar tots els projectes i artistes en una temàtica. Aquest any és el (NO) Límits. Ho fem des de prespectives molt diferents com el cos, el canvi climàtic o el territori.

Bernat Millet

Lumínic aposta per una democratització de la cultura. Utilitza espais que no són habitualment expositius i amb la gratuïtat de l'entrada.

Marc Vidal

No només volem ser en un festival sinó que ens volem convertir en una plataforma que treballa tot l'any a favor de la fotografia.

Esther Madrona

Aquesta tercera edició és sinònima a dir que la cultura no s'atura, que acaba de recuperar els espais que havia perdut i el carrer com espai expositiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.