Un dissabte per descobrir els arxius de Sant Cugat

L'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Arxiu Municipal proposen activitats per acostar-se a la ciutadania per celebrar la Setmana Internacional dels Arxius


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament (Localpres)

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament (Localpres)

L'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Arxiu Municipal tornen a sumar-se a la Setmana Internacional dels Arxius, que té lloc fins aquest diumenge. Per fer-ho, l'equipament nacional torna a obrir les seves portes a la ciutadania aquest dissabte -de 10 h a 14 h- amb propostes com visites guiades i diversos jocs interactius relacionats amb l'arxiu. A més, la jornada matinal estarà oberta als artistes aficionats del dibuix urbà, convocats per l'artista Òscar Sanchís, els quals podran dibuixar l'arxiu des de l'interior o exterior de l'edifici i compartir-lo a les xarxes socials. De la seva banda, l'Arxiu Municipal de Sant Cugat proposa també dissabte, a les 11 h, un taller de refotografia per fotografiar els carrers més emblemàtics de la ciutat i comprovar com han canviat. Per a totes les activitats cal inscripció prèvia.

En el cas de l'Arxiu Nacional de Catalunya es pot formalitzar enviant un correu electrònic indicant el nom i telèfon a anc.cultura@gencat.cat. Les inscripcions per a l'activitat de l'Arxiu Municipal s'han de fer a arxiu@santcugat.cat.

A més, l'Arxiu Nacional de Catalunya ha posat en marxa un cicle de podcasts sota el nom 'Sentir l'Arxiu. El podcast de l'Arxiu Nacional'. Es tracta d'una proposta per donar a conèixer els fons i documents que hi conserven, explorant les infinites històries úniques encara desconegudes.

La Setmana Internacional dels Arxius aplega una vuitantena d'activitats arreu de Catalunya per acostar a la ciutadania l'acció social que desenvolupen els arxius. La celebració posa el focus en la riquesa dels documents que conformen el patrimoni documental català. El Dia Internacional dels Arxius és un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) que se celebra arreu del món cada 9 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.