Marta Vives reflexiona sobre l'amor amb Jofre Llombart a la llibreria Paideia

Vives ha presentat així aquest dimecres el seu primer llibre, 'Diguem-ne amor'


  • Comparteix:

Marta Vives i Jofre Llombart, a la llibreria Paideia, durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Marta Vives i Jofre Llombart, a la llibreria Paideia, durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

La periodista -i ara també escriptora- Marta Vives ha presentat el seu primer llibre, 'Diguem-ne amor', aquest dimecres, a la llibreria Paideia de Sant Cugat. Ho ha fet acompanyada del també periodista i escriptor santcugatenc Jofre Llombart. La presentació ha començat amb una història d'amor que no apareix al llibre: la història d'amistat entre els dos periodistes, que es remunta a l'estiu de 1993. Després de coincidir en un camp de treball, Vives i Llombart es van passar un any escrivint-se cartes, una amistat epistolar que després va tornar a la presencialitat i que ha durat fins ara.

"Aquesta és una història que podria haver sortit perfectament al llibre", ha assegurat l'escriptora, ja que, segons ha dit, ha volgut fugir de "l'amor romàntic que sempre veiem a Hollywood" per intentar plasmar moltes altres formes d'amor "que també són excepcionals". A més, ho ha volgut fer "sense amagar les cicatrius, ni els llocs foscos ni la porqueria", una decisió que no ha evitat que molta gent s'hi senti identificada. "Jo he intentat escriure cada història des de l'honestedat i el respecte cap a la fragilitat dels seus protagonistes", ha dit, "i crec que això és el que al final ha acabat arribant als lectors".

Així, 'Diguem-ne amor', d'Ara Llibres, és un recull de 12 històries d'amor reals que exploren diferents maneres d'estimar. Quan va rebre la proposta per part de l'editorial d'escriure'l, se sentia tan insegura que ella mateixa es va autoimposar la prova d'enviar un primer capítol i, a partir d'aquí, donar a l'editorial l'oportunitat de fer-se enrere. Això no va passar i, de fet, 'Diguem-ne amor' es va convertir en un dels llibres més venuts d'aquest Sant Jordi.

Sobre la possibilitat d'escriure un segon llibre, Vives ha deixat clar que, de moment, encara està "paint aquest primer" i "acompanyant els seus personatges". En tot cas, s'ha mostrat orgullosa d'haver-se demostrat a ella mateixa que podia fer-ho, ja que escriure d'una forma més narrativa o literària "és un salt de trampolí que em feia molt respecte", ha confessat.


Marta Vives

Crec que és un llibre escrit honestament, s'hi expliquen històries des de l'estómac, des de la veritat. Jo he intentat escriure-les amb la màxima honestedat i respectant la fragilitat dels seus personatges. I crec que això al final acaba arribant als lectors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.