Sant Cugat busca el seu lloc entre els festivals internacionals amb la música clàssica d'Angular

La façana del Monestir serà el teló de fons d'aquesta nova proposta de juliol


  • Comparteix:

Imatge de la presentació / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la presentació / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat es llança a l'oferta dels festivals d'estiu amb Angular, una nova proposta per a les nits de juliol amb música clàssica. La seva aposta pivota en la qualitat artística, la vocació internacional i el marc incomparable del Monestir. Per a l'ocasió, es muntarà una grada a la llotgeta de Monestir per tenir com a fons no només la música, sinó també la façana del Monestir, el rosetó i el patrimoni d'aquest entorn 'angular' de la ciutat. Del 8 al 15 de juliol, passaran per aquest escenari grans propostes clàssiques en cinc concerts que donaran el tret de sortida a un festival que neix en vocació de futur. Exemples d'això són les dues formacions que es creen per a l'ocasió, Slava Ukraini Chamber Orchestra i l'Orquestra Angular.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ

Així ho ha afirmat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha expressat la voluntat d'aquesta nova proposta de "posicionar Sant Cugat en la música clàssica" amb una mirada de futur i una aposta per la qualitat nacional i internacional.

Per fer-ho possible, la directora artística del festival, la flautista santcugatenca Patrícia de No, ha seleccionat un programa internacional de cinc concerts, variat i d'alta qualitat. "Un somni fet realitat", ha assegurat de No sobre aquesta iniciativa que vol posicionar Sant Cugat.

Programa

  • Slava Ukraini Chamber Orchestra - 'Les quatre estacions'. Divendres 8 de juliol a les 22 hores a la Llotgeta del Monestir. Es tracta d'una formació creada especialment per al festival que aplega músics ucraïnesos vinguts de sis països on es troben refugiats. Compta amb el pianista i director rus Guerassim Voronkov, la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i la directora artística del festival, Patrícia de No. A més de les peces de Vivaldi, el programa es completa amb 'Las cuatro estaciones porteñas' de Piazzolla.
  • Zagreb String Quartet - 'Quartets de Turina, Haydn i Dvorak'. Dissabte 9 de juliol a les 22 hores a la Llotgeta del Monestir. Provinent de Croàcia, és un dels quartets de corda més antics d'Europa.
  • Laia Puig- Alba Ventura - 'Música i pensament'. Diumenge 10 de juliol a les 21.30 hores al Claustre del Monestir. El violoncel i el piano d'aquestes dues intèrprets internacionals donaran forma a un concert que es trasllada al Claustre del Monestir per aconseguir la seva acústica única. El repertori compta amb sonates de Beethoven, Xostakóvik, i la peça 'El pont', de Mompou.
  • Orquestra del Festival Angular - 'Mozart sota les estrelles'. Dijous 14 de juliol a les 22 hores a la Llotgeta del Monestir. La formació del mateix festival, com els millors festivals internacionals, s'estrena amb un monogràfic del compositor de Salzburg. Posen la veu com a solistes la soprano santcugatenca Júlia Farrés- Llongueras i el baríton Elías Arranz.
  • Apròpera - 'Anna Bolena, de Gaetani Donizetti''. Divendres 15 de juliol a les 22 hores a la Llotgeta del Monestir. El festival proposa per a la cloenda una versió breu i semiescenificada d'aquesta òpera interpretada per sis solistes i un pianista.


  • Entrades

    Les entrades per aquests concerts es posaran a la venda l'1 de juny a través de la web del festival. Tenen un preu de 15 euros més despeses de gestió. Cada concert ofereix un aforament màxim de 470 localitats.




    Esther Madrona

    Una nova proposta musical que acompanyarà Sant Cugat per posicionar-se com un referent en l'àmbit de la música clàssica en un festival d'estiu.

    Patrícia de No

    No només gaudirem d'una nit d'estiu plena de música i grans artistes, sinó també gaudirem de l'arquitectura i del nostre patrimoni que estarà viu.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.