ESCOLTA-HO
CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ
Els Diables tornen amb més ganes que mai de celebrar una nova Encabronada. Divendres tindrà lloc el tret de sortida amb la invocació del Boc de Can Vernet que, per primera vegada, es representarà amb personatges seguint la llegenda. Una altra de les novetats es podrà veure dissabte al parc de Ramon Barnils amb el Bany de Foc, un espectacle visual on la música i el foc prenen tot el protagonisme. Aquest muntatge ha representat "un esforç de creació durant anys", com reconeix Sylvia Sans, tresorera dels Diables. L'última novetat té a veure amb les cabretes, la creació de bocs petits pensats per a infants de vuit a 12 anys, que s'estrenaran dissabte i es podran provar al mateix espai de les activitats infantils.
El parc de Ramon Barnils, centre neuràlgic de la festa, acollirà els concerts, el final dels correfocs, bona part de les activitats infantils i foodtrucks. A la Rambla del Celler tindrà lloc la fira d'artesania i alimentació, i a la plaça de la Vila hi haurà les bèsties convidades, una mostra de cultura popular i més activitats infantils.
A la festa també se sumaran algunes colles convidades: el Drac Baluk Astharot de Terrassa, el Drac Astharoth de Caldes d'Estrach, el Pollo del Prat i el Cap Ullu de Rubí -amb les seves bèsties- i L'Escamot Diabòlic, Diables de Ca N'Aurell, Diables de la Riera de Rubí, Diables de la Florida, Fills de la Flama i Diables de les Corts -al Percufoc-.
L'Encabronada neix el 2015, el seu origen, però, es remunta a la celebració de la Diada del Foc. Com recorda el president dels Diables de Sant Cugat, Roger Ricart, "el 2015 vam construir la bèstia seguint la llegenda del Pont de Can Vernet i va ser llavors quan es va decidir canviar la Diada per l'Encabronada".
Sylvia Sans
Hi ha un acte en el qual hem posat molt d'esforç durant anys, la música del Bany de Foc. És un altre tipus de representació de la mateixa llegenda però molt visual.
Roger Ricart
El 2010 vam fer la Diada del Foc per als 20 anys de la colla. El 2015 van construir la bèstia seguint la llegenda del Pont de Can Vernet i va ser llavors quan vam canviar la Diada del Foc per l'Encabronada.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.