La flautista santcugatenca Elisabet Franch publica nou disc de la mà de Sony Classical

Franch presentarà el disc 'Franch plays Franck' aquest divendres al Teatre-Auditori Sant Cugat


  • Comparteix:

Una de les fotografies de la presentació del disc de la flautista santcugatenca, Elisabet Franch / Foto: Igor Studio

Una de les fotografies de la presentació del disc de la flautista santcugatenca, Elisabet Franch / Foto: Igor Studio

La flautista santcugatenca Elisabet Franch estrena nou disc de la mà de Sony Classical, una de les discogràfiques multinacionals més importants. L'origen del disc, 'Franch plays Franck', gravat juntament amb el pianista Albert Guinovart, va sorgir després de guanyar la 27a edició del World Music Competition l'any 2019. En aquell moment, la companyia Sony Classical va proposar a l'artista debutar amb la discogràfica.

Elisabet Franch estrena el seu segon disc, el primer com a artista de la discogràfica nord-americana Sony Classical. El llançament del disc 'Franch plays Franck' coincideix amb el dia de la presentació, que serà aquest divendres al vestíbul del Teatre-Auditori a les 19.30 h. Durant l'acte, la santcugatenca interpretarà en directe quatre peces del disc amb la flauta travessera, juntament amb Albert Guinovart al piano. L'entrada a la presentació és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al web de l'equipament.

L'artista santcugatenca, en declaracions a Cugat Mèdia, ha dit que presentar el disc a casa és "tenir un detall amb Sant Cugat, amb la ciutat que m'ha vist créixer". I ha afegit que "estar amb la teva gent, el poble que t'ha vist créixer i l'auditori que t'ha vist debutar, el dia que s'estrena el disc, és més que especial". Per a Franch, el fet que Sony Classical, una de les discogràfiques més reconegudes mundialment, hagi comptat amb ella, "és viure un somni que s'està fent realitat".

El disc està dividit en tres obres. En la primera part, s'interpreta 'La Sonata en La Major' i 'Aimer', de César Franck. Les altres dues obres que completen el disc són del compositor i pianista noruec Edvard Grieg, amb 'La Sonata número 2 en Sol Major', i l'obra 'Introduction et rondo capriccioso', de Camille Saint-Saëns. Originalment, les peces eren pensades per a violí, però Franch ha fet una adaptació per flauta travessera.

El títol del disc, 'Franch plays Franck', està dedicat a l'autor César Franck, ja que la majoria de les peces són seves. A més, coincideix que aquest any se celebra el bicentenari del naixement de Franck, "fet que ha anat rodó per l'estrena del disc", ha afirmat la santcugatenca.


Elisabet Franch

Estar amb la teva gent, el poble que t'ha vist créixer i l'Auditori que t'ha vist debutar en el seu moment com a músic, el dia que es destapa el disc i que ja es pot comprar, ho trobo més que especial. Que un dia tan important com aquest pugui estar a casa, que hi hagi els meus pares, els meus familiars, els meus amics i tota la gent de Sant Cugat, em fa moltíssima il·lusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.