El Conservatori celebra la seva primera dècada amb un centenar de músics sobre l'escenari

Serà en un concert únic al Teatre-Auditori Sant Cugat el 3 de maig


  • Comparteix:

La presentació del concert / Foto: Albert Canalejo (Ajuntament)

La presentació del concert / Foto: Albert Canalejo (Ajuntament)

El Conservatori de Música compleix 10 anys. Per celebrar-ho, el centre oferirà un gran concert al Teatre-Auditori que aplegarà més de 100 músics sobre l'escenari en una actuació única que els participants preparen des de fa mesos. La cita serà el 3 de maig a les 20 hores i l'entrada és gratuïta, tot i que cal reservar l'entrada.

I és que el Conservatori està de celebració. Fa 10 anys que imparteix estudis de Grau professional de música a la ciutat, una fita que, com ha recordat el director, Roger Roca, "va costar". Tot i així, el Conservatori de Sant Cugat ja pot dir que "té certa experiència".

Així ho avala, no només una dècada amb estudis de grau professional, sinó també el centenar d'alumnes i ser un dels 27 centres d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya.

La seva posada en marxa el curs 2011-2012 responia llavors a una demanda de formació musical, que encara avui és molt present a Sant Cugat i que ha aconseguit consolidar-se, com ha destacat la regidora d'Educació, Pilar Gorina. Juntament amb l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, que comparteix edifici amb el Conservatori i que té més de 40 anys de trajectòria, són més de 600 els alumnes que reben formació musical en aquest equipament, amb una quarantena de professors.

De les seves aules han sortit figures com Elisabeth Franch (flautista), Laia Pujolassos (violinista), Leticia Martin (guitarra), Anna Grenzer (violoncel), Lucas Peire (compositor) i Júlia Solé (Gralla).

Ara, el centre posa tot el seu talent en un concert únic amb un repertori que aplegarà tant l'orquestra simfònica com les corals, sota la direcció de Raimon Romaní.

  • Camperola (sardana) - Eduard Toldrà
  • Simfonia número 101 (1r moviment) - Joseph Haydn
  • Orfeu als inferns (obertura) - Jacques Offenbach
  • Veni, creator spiritus - Raimon Romaní

  • "Ens fa molta il·lusió aquest projecte i el nucli d'aquesta il·lusió són els mateixos alumnes", ha destacat Romaní, qui ha explicat que el concert també té un objectiu pedagògic de motivació per als alumnes.








    Roger Roca

    Aquestes celebracions ens agraden molt perquè es conclou un projecte de 10 anys. Fins ara era un conservatori novell i ara podem dir que tenim certa experiència per estabilitzar-se com a projecte.

    Pilar Gorina

    Un conservatori que al llarg d'aquests anys de vida ha consolidat l'oferta dels estudis professionalitzadors de música. Moltes persones han trobat en la pràctica musical el canvi del seu desenvolupament personal i artístic.

    Raimon Romaní

    Ens fa molta il·lusió aquest projecte i el nucli d'aquesta il·lusió són els mateixos alumnes. No hi anem cada any al Teatre-Auditori i ho utilitzem amb un objectiu pedagògic.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.