Sant Cugat tornarà a viure un Sant Jordi com el d'abans de la pandèmia, amb més de 80 parades de llibres i roses

Hi haurà més de 30 activitats, moltes d'elles dedicades al poeta Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una parada de Sant Jordi a Sant Cugat, l'any 2015 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una parada de Sant Jordi a Sant Cugat, l'any 2015 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat recuperarà la normalitat prepandèmica amb un Sant Jordi que portarà una vuitantena de parades de llibres i roses a la plaça d'Octavià. A més, entre els dies 19 i 30, la ciutat acollirà una trentena d'activitats per a tots els públics: espectacles familiars, tallers per a joves, l'hora del conte, recitals poètics, concerts, xerrades, exposicions i presentacions de llibres, entre d'altres. A més, amb motiu de la festa del llibre i la rosa, Cugat Mèdia també sortirà al carrer, amb un programa de ràdio especial en directe des del bell mig d'Octavià, on es donarà a conèixer els guanyadors del 15è Concurs de Microrelats.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DE SANT JORDI

El mateix 23 d'abril, la plaça d'Octavià i la de l'Om acolliran activitats culturals i tradicionals, la presentació del llibre 'Conte del Griu i l'Amfisbena' i l'exhibició del remolc de la colla, amb els Castellers de Sant Cugat. L'Escola de Música Tradicional, l'Entitat Sardanista, la Societat Coral La Lira i l'Orquestra Fusió també actuaran durant la jornada.

Sant Jordi per a la canalla

Sant Jordi oferirà enguany a Sant Cugat un espai dedicat especialment per a la canalla. De la mà d'Òmnium Cultural, la plaça d'en Coll acollirà durant el matí del 23 d'abril un contacontes, una actuació musical i un espectacle de titelles, així com un espai de llibres infantils amb la col·laboració de les llibreries de la ciutat.

Any Ferrater

Enguany Sant Cugat posarà el focus en la figura del poeta Gabriel Ferrater, amb motiu de l'any dedicat a la seva figura i que coincideix amb el centenari del seu naixement i mig segle de la seva mort, el dia 27. Amb motiu de la desaparició, es descobrirà una placa, obra de l'artista Pep Codó, davant de la casa on va viure i morir, al número 32 de la rambla de Ribatallada. El mateix dia es presentarà una audioguia per seguir la 'Ruta literària Gabriel Ferrater', que recorre espais de Sant Cugat amb significat per a la vida del poeta. Per la seva banda, l'Associació Gabriel Ferrater porta al Museu del Monestir un visionat de vídeo poemes estrenat al Festinal Nacional de Poesia de l'any passat i la xerrada 'Gabriel Ferrater, un professor singular i extraordinari', a càrrec dels tres exalumnes del poeta Mila Sagarra, Jordi Cornudella i Enric Sullà.

Així, la programació de Sant Jordi inclou un concert d'homenatge a la Sala Clavé de La Unió, 'Gabriel Ferrater Sextet'. Per la seva banda l'Orquestra Simfònica Sant Cugat dedicarà el tradicional concert de Sant Jordi, al Teatre-Auditori, al poeta.

La presentació del llibre de Jordi Amat 'Vèncer la por: vida de Gabriel Ferrater' i els actes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, suspesos per la pluja, s'han reprogramat per al 30 d'abril a la plaça de l'Om.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DE SANT JORDI



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.