Albert Oliveres: 'Tot el que té a veure amb l'Arcadi es recorda amb estima'

El fill de l'activista per la pau ha interpretat un concert a piano amb les peces que improvisava per acompanyar el seu pare els últims dies de vida


Temes relacionats

Arcadi Oliveres: 'No tenim dret a perdre l'esperança' ( 6/abr/22)

Mor Arcadi Oliveres, santcugatenc internacional i activista per la pau ( 6/abr/21)


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir ha acollit, aquest dimecres, 'Preludis d'un adeu', el concert d'homenatge a Arcadi Oliveres per part del seu fill Albert. Coincidint amb el primer aniversari de la mort de l'activista per la pau i fill predilecte de Sant Cugat, Albert Oliveres ha presentat deu peces a piano que va improvisar i enregistrar amb el mòbil des del menjador de la casa familiar durant les últimes setmanes de vida del seu pare. Més de 300 persones, dividides en dos passis, han pogut gaudir d'aquests records sonors, interpretats en directe, dels dies que van marcar els preludis a l'adeu definitiu a l'Arcadi.

Segons ha explicat Albert Oliveres a Cugat Mèdia, el projecte va néixer com una forma d'acompanyar els últims dies de vida de l'activista per la pau. "Jo tocava el piano i gravava les improvisacions que sortien amb el mòbil, i em va semblar molt màgic, perquè les gravacions recollien la música, però també el so ambient de la casa d'aquells últims dies", ha dit.

La idea de fer públic aquest recull ja la va tenir mentre l'Arcadi vivia i, de fet, "ell va estar molt content que ho fes", confessa el músic. Al cap d'uns mesos, arran d'una conversa amb la família, van pensar que interpretar les peces al Claustre del Monestir el sis d'abril, per commemorar el primer aniversari de la mort d'Oliveres, "seria una data maca per fer-ho".

Respecte a la quantitat de gent que ha volgut formar part d'aquesta commemoració, el fill d'Arcadi té clar que "són els fruits que va sembrar l'Arcadi. Tot el que té a veure amb ell es recorda amb estima i implicacio", ha reflexionat.

El recull musical també s'ha immortalitzat en un vinil produït per Primavera Labels i, sota la direcció artística de Martí Sancliment, el concert girarà per tot Catalunya a partir del pròxim setembre.


Albert Oliveres

Els últims dies de vida del meu pare jo l'acompanyava tocant el piano i vaig gravar aquestes improvisacions, i em va semblar que era molt màgic perquè recollien la música, però també tots els sons, el so ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.