Sant Cugat celebra el Dia Mundial de l'Aigua presentant el mural 'Aigua i Sostenibilitat'

L'artista Galleta Maria l'ha pintat per proposar una sèrie de petits canvis diaris que poden ser significatius per frenar la petjada hídrica


  • Comparteix:

Fotografia de família durant la presentació del mural 'Aigua i Sostenibilitat' / Foto: Ajuntament (Albert Canalejo)

Fotografia de família durant la presentació del mural 'Aigua i Sostenibilitat' / Foto: Ajuntament (Albert Canalejo)

Aquest dimarts és el Dia Mundial de l'Aigua, i a Sant Cugat s'ha commemorat amb la presentació del mural 'Aigua i Sostenibilitat', que ja es pot veure a les escales i murs que hi ha al carrer Josep Puig i Cadafalch amb Ellies Rogent. Amb aquesta obra, l'artista valenciana Galleta Maria ha proposat una sèrie de petits canvis a les rutines diàries que poden ser significatius per frenar la petjada hídrica. Està compost per diverses escenes, situades a espais públics i domèstics, en què es representen hàbits que poden ajudar a fer un bon ús de l'aigua: a l'hora de posar la rentadora, de recollir aigua per regar les plantes, o tancant la clau de pas abans de marxar de viatge.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat la funció de consciència del mural: "Quan és el Dia Mundial de l'Aigua, tots diem per tot arreu que és aquest dia, però després hem de saber el que això implica. I aquí cada dibuix té el missatge important de com ha de ser l'estalvi de l'aigua".

La presentació ha anat a càrrec del productor d'art del mural, Marc Garcia, que ha explicat que l'objectiu de l'obra és "conscienciar els veïns de Sant Cugat que passaran per aquí de tot el que passa amb l'aigua. I com hem de començar a canviar els nostres hàbits per entendre l'aigua com un bé, i no fer ús i abús d'un bé com és l'aigua".

Des de Sorea, un altre dels organitzadors, el seu gerent territorial, Josep Maria Montserrat, s'ha mostrat satisfet de celebrar el Dia Mundial de l'Aigua i ha comentat que el consum d'aigua a Sant Cugat és "força raonable" i fins i tot amb una disminució "important".











Mireia Ingla

Quan és el Dia Mundial de l'Aigua, tots diem per tot arreu que és aquest dia. Però després hem de saber el que això implica. I aquí cada dibuix té el missatge important de com ha de ser l'estalvi de l'aigua.

Marc Garcia

Conscienciar els veïns de Sant Cugat que passaran per aquí tot el que passa amb l'aigua. I com hem de començar a canviar els nostres hàbits per entendre l'aigua com un bé, i no fer ús i abús d'un bé com és l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.