El curtmetratge ambientat en el confinament 'Les coses són així' de Marc Esquirol arriba divendres als Cinemes Sant Cugat

La projecció de l'estrena (19.15 h) serà gratuïta


  • Comparteix:

Artur i Cèlia a 'Les coses són així'  / Foto: Cedida

Artur i Cèlia a 'Les coses són així' / Foto: Cedida

El director de cinema santcugatenc Marc Esquirol presenta el curtmetratge 'Les coses són així' aquest divendres 25 de març als Cinemes Sant Cugat, en una sessió gratuïta (19.15 h). Esquirol, de 22 anys, volia enregistrar l'esdeveniment històric del confinament des del present per 'facilitar la comprensió dels qui ho miren des de temps posteriors'. Després de la projecció, el públic podrà gaudir d'un col·loqui amb tot l'equip de producció.

'Les coses són així', amb la participació de Cèlia Andrés, Pau Balaguer i Esteve Alfaras, és una projecció de vint minuts sobre un relat íntim durant la pandèmia. Esquirol el que vol aconseguir amb aquest curt és "expressar el sentiment de soledat i d'incertesa" que es va viure en temps de confinament i fer-nos meditar sobre la mort. Aquest realisme amb un toc d'optimisme reflexiona sobre el parèntesi que va suposar la pandèmia a les nostres vides. "És un parèntesi que vam haver d'acceptar", relata el jove director, que s'inspirava dels llocs comuns on la gent "feia vida".

La trama gira entorn d'Artur i Cèlia, dos joves que es queden sols en veure que tots els seus companys de casa marxen amb les seves famílies. Tots dos acaben confinats en un pis on comencen a experimentar una atracció intima, encara que ella té parella. El títol del curt és una frase d'acceptació de la situació epidemiològica, però alhora serveix d'apreciació. "Hem viscut aquesta vida, no tenim un altre a viure", explica Esquirol.

'Les coses són així' és el primer curtmetratge professional d'Esquirol, somni fet realitat després de vuit anys volent ser director de cine. Santcugatenc de tota la vida, el jove recorda que hi ha un vincle molt especial amb la ciutat perquè és el lloc on ha crescut com a cinèfil.

El director ha agraït la col·laboració de la immobiliària santcugatenca Fincas Cano Pujol, "ja que la producció no hi hauria sigut possible". Amb l'estrena, també Esquirol aprofita per promocionar un 'crowdfunding' pel seu pròxim curt 'Si mai no ens haguéssim separat'.








Marc Esquirol

'Les coses són així' és una frase de realisme, d'acceptació però a l'hora d'apreciació. Les coses són així, hem viscut aquesta vida, no tenim un altre a viure. És un realisme amb un toc d'optimisme on tenim això i hem d'apreciar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.