Apadrina un poema, una iniciativa per apropar l'obra completa de Gabriel Ferrater al públic

"La influència de Ferrater en la poesia contemporània és importantíssima", explica el president de l Associació Gabriel Ferrater, Joan Tres


Temes relacionats

L'Any Ferrater connecta Reus i Sant Cugat (26/gen/22)


  • Comparteix:

Darrer acte de l'Any Ferrater al  Xalet Negre amb el poeta Josep Pedrals aquest dimarts / Foto:Cugat Mèdia

Darrer acte de l'Any Ferrater al Xalet Negre amb el poeta Josep Pedrals aquest dimarts / Foto:Cugat Mèdia

Neix 'Apadrina un poema', un espai on professors i poetes reflexionen sobre l'obra de Gabriel Ferrater amb la voluntat de donar-la a conèixer i apropar-la al públic. Al llarg del 2022 el web de l'Associació Gabriel Ferrater s'actualitzarà setmanalment amb dos comentaris i lectures dels seus poemes fins a completar l'obra sencera a finals d'any. De moment ja hi ha publicats 10 comentaris, i prop d'uns 110 especialistes relacionats o interessats en Ferrater 'apadrinaran' per ordre alfabètic els seus poemes.'Ferrater és un gran poeta, però és una mica crític i no és fàcil d'entendre, per tant, pensem que és una eina molt important per ajudar a fer més propera la seva obra', ha explicat a Cugat Mèdia el president de l'Associació Gabriel Ferrater, Joan Tres.

Aquesta acció s'emmarca en els actes de l'Any Ferrater que commemora el centenari del naixement de l'artista, el qual va viure els seus últims anys a Sant Cugat. Per celebrar aquesta efemèride l'entitat, que des del 2017 promou i organitza actes relacionats amb la poesia a la ciutat, ha preparat per a aquest 2022 una sèrie d'activitats centrades en l'obra de Ferrater. Alguns dels actes més destacats són els grups de lectura de l'obra del poeta 'Les dones i els dies', que se celebraran el segon dimarts de mes, les xerrades 'Poetes de Ferrater', una activitat que tindrà lloc el primer dimarts de mes sobre aquells poetes que van influir en l'obra de l'artista i 'Poetes després de Ferrater', un espai on dos poetes contemporanis posteriors a Ferrater debatran com ha influït l'artista a la seva obra, l'últim dimarts de mes.

"Molts poetes actuals tenen tics ferraterians en la seva obra. La petja que ha deixat en la poesia contemporània és importantíssima", ha expressat Tres. Alguns dels poetes que participaran són Marta Pessarrodona, Josep Pedrals, Narcís Comadira, Àlex Susanna i Núria Perpinyà

El tret de sortida a l'Any Ferrater va ser el passat 11 de gener al Xalet Negre amb un col·loqui entre les poetes Ester Xargay i Marta Darder. Un altre acte destacat per aquest any és la inauguració a la tardor de l'exposició de les pintures de l'artista a la Biblioteca Gabriel Ferrater i altres activitats que "s'aniran fent sobre la marxa". "És l'any Ferrater i nosaltres som l'Associació Ferrater, per tant, estem disposats a tirar la casa per la finestra", ha dit amb un somriure el seu president.


Joan Tres

Participa gent de tot arreu comentant un poema de Gabriel Ferrater, per això es diu 'Apadrina un Poema'. Crec que serà una eina importantíssima a l'hora de fer una lectura de la seva obra Ferrater és un gran poeta, però no és fàcil d'entendre. Pensem que amb això ajudem a fer més propera la seva obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.