Restaurada l'escultura de Sant Antoni Abat feta per Grau Garriga l'any 1951

L'obra es pot veure a l'entrada de les instal·lacions del 'Tot Sant Cugat'


  • Comparteix:

Àngels Solé, Rosa Díaz, Esther Madrona i Ramon Grau amb l'escultura restaurada / Foto: Cugat Mèdia

Àngels Solé, Rosa Díaz, Esther Madrona i Ramon Grau amb l'escultura restaurada / Foto: Cugat Mèdia

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha presentat l'escultura reparada de Sant Antoni Abat, feta per l'artista santcugatenc Josep Grau Garriga, l'any 1951. L'obra, que va ser creada per decorar un dels carros participants dels Tres Tombs, es podrà veure durant els pròxims mesos a l'entrada del 'Tot Sant Cugat', al carrer de Sant Antoni. La restauració ha inclòs treballs de consolidació del suport, fixació i neteja de la policromia, i, en alguns punts, reintegració del color.

L'acte, emmarcat dins de la celebració de la Festa de Sant Antoni, ha tingut lloc aquest dimecres, a les oficines del 'Tot Sant Cugat', i ha comptat amb la participació de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, la directora del CRBMC, Àngels Solé, i l'editor de Totmèdia i nebot de Grau Garriga, Ramon Grau. Entre els assistents, hi havia bona part dels membres de la Comissió de Festes de Sant Antoni, entre les quals, Rosa Díaz, qui també ha ajudat a destapar la figura restaurada.


Àngels Solé

Aquest Sant Antoni és una peça molt bonica, de la primera època de Grau-Garriga. És molt bonic però estava delicat. Hem hagut de fer consolidació, neteja i fixació de la policromia i una mica de reintegració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.