Un documental repassa els 150 anys d'història de la festa de Sant Antoni a Sant Cugat

El treball, a càrrec de Joan Troyano i Rogeli Pedró, ha estat produït per l'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni


  • Comparteix:

Foto: Comissió Festes de Sant Antoni

Foto: Comissió Festes de Sant Antoni

'La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d'història a Sant Cugat' és un documental elaborat a partir de l'exposició homònima que va acollir l'any passat la Casa de Cultura. El document audiovisual, produït per l'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni, i realitzat a càrrec de Joan Troyano i Rogeli Pedró, fa un repàs als gairebé 150 anys d'història de la celebració d'aquesta tradició a la ciutat i explica com ha anat evolucionant amb el temps.



La peça s'ha presentat, aquest dilluns, a la Casa de Cultura, i ha comptat amb la participació de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i de l'escriptor Rogeli Pedró. L'historiador Joan Troyano no hi ha pogut assistir per motius relacionats amb la pandèmia.

L'escriptor santcugatenc ha recordat que "qui perd els orígens, perd la identitat" i ha felicitat la Comissió de Festes de Sant Antoni "per conservar el patrimoni heretat i tirar endavant amb tantes ganes i il·lusió". Pedró també ha explicat que aquest documental "és una aportació que serveix de cara al futur" i ha expressat el seu desig de fer arribar la peça a les escoles per donar-li "una aplicació pedagògica".

Per la seva banda, Esther Madrona s'ha mostrat molt satisfeta de poder tornar a celebrar Sant Antoni, després d'un any de pausa per la pandèmia, i ha explicat que l'historiador Joan Troyano seguirà investigant sobre els orígens de la festa per poder compartir els seus descobriments en el 150è aniversari, que se celebrarà el pròxim any.




Esther Madrona

Aquesta festa és la nostra història i la nostra història més recent. Perquè potser molts a vegades relacionem només la història de Sant Cugat amb el Monestir. Sí que és la joia de la corona, però hi ha tantes i tantes altres coses que ens identifiquen com a poble i aquest n'és un clar exemple.

Rogeli Pedró

Qui perd els orígens, perd la identitat. La comissió de festes dels Tres Tombs, ho té molt clar i ha heretat tot un patrimoni que està conservant i estan tirant endavant amb novetats, ganes i il·lusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.