Els capitells del claustre del Monestir cobren vida amb la visita teatralitzada 'Deixeu parlar els capitells..., ells ho saben tot!'

Els actors de Mira-sol Teatre tornen a interpretar el Monjo almoiner, el Pare prior, l'Arnau Cadell i el Batlle del Monestir


  • Comparteix:

Visitants seguint la visita teatralitzada al claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Visitants seguint la visita teatralitzada al claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Els actors de Mira-sol Teatre han tornat a passejar per les galeries del claustre del Monestir aquest dissabte amb la visita teatralitzada 'Deixeu parlar els capitells..., ells ho saben tot!' L'activitat, organitzada pel Museu del Monestir, ha permès als visitants conèixer la història dels capitells i l'evolució del claustre gràcies a les explicacions de quatre personatges: el Monjo almoiner, el Pare prior, l'Arnau Cadell, autor i constructor de claustre, i el Batlle del Monestir, qui administrava els béns del Monestir.

La característica principal d'aquesta visita és la teatralització còmica que apareix en les converses entre els quatre personatges. "El text que estem dient està facilitat pel museu. Tot el que es diu és real, però se li dona aquesta guspira teatral", ha destacat l'actor que interpreta a l'Arnau Cadell, Ricard Mariner. Aquest to còmic s'ha pogut captar des del principi amb l'arribada del Monjo almoiner, interpretat pel Pep Miramon, que ha tractat als visitants com estranys per la roba que portaven. A més, d'aquesta manera, els actors han fet partícips als visitants que han pogut prendre part en el desenvolupament de l'itinerari.

Durant l'activitat, els actors han explicat diversos capitells, però s'han centrat en els més rellevants com aquells que parlen de la vida monacal, aquells on apareixen animals mitològics com els graus, les sirenes i els dracs o els de caràcter més religiós com el miracle del pa i els peixos, la rentada de peu dels apòstols o el renaixement de Jesús. De la mateixa manera, han ensenyat als visitants els canvis que ha patit el claustre com el tancament de la porta dedicada a l'almoina o els habitacles on es trobaven zones com la cuina.







Ricard Mariner

"El text que estem dient està facilitat pel museu. Tot el que es diu és real, però se li dona aquesta guspira teatral"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.