El musical 'Billy Elliot' arriba a Barcelona aquest dissabte amb segell santcugatenc

S'estrenarà al Teatre Victòria un any després del previst degut a la crisi del coronavirus


  • Comparteix:

Els 60 petits ballarins del musical 'Billy Elliot', que arribarà al Teatre Victòria a l'octubre / Foto: ACN

Els 60 petits ballarins del musical 'Billy Elliot', que arribarà al Teatre Victòria a l'octubre / Foto: ACN

El musical 'Billy Elliot' arriba, aquest any sí, a Barcelona. Després de l'ajornament de l'octubre passat per la crisi sanitària, serà el Teatre Victòria qui acollirà a partir d'aquest dissabte la producció de gran format de SOM Produce, productora que avui ha confirmat noves estrenes exclusives en aquest teatre en el futur. Procedent de Madrid (fill de l'espectacle original anglès), el musical narra la coneguda història del petit Billy, un jove determinat a ballar contra tots els obstacles i convencions del seu entorn familiar i social. El jove repartiment de l'obra s'ha format a l'Escola Coco Comín de Barcelona, convertida des de 2019 en seu de l'anomenada Escola Billy Elliot per preparar l'elenc infantil i adult de 90 ballarins, entre els quals hi ha dos santcugatencs: Àlex Rodés i Berta Serrahima.

Darrere dels focus, a més, hi ha dues santcugatenques més: la coreògrafa associada, Elsa Álvaro, i la professora Anna Llombart. Álvaro ha reconegut que una bona organització és clau perquè la funció surti bé. "Els infants han de fer un any i mig de formació abans de l'estrena", ha explicat a Cugat Mèdia.

L'Escola Coco Comín va obrir a Madrid fa anys, coincidint amb el debut d'aquest exitós muntatge, també protagonitzat allà pel català Pau Gimeno. Fins ara la producció només s'ha vist a la capital espanyola, on va fer tres temporades, l'última de les quals interrompuda per l'esclat de la crisi del coronavirus. A causa d'aquesta situació, hi ha hagut infants, explica Álvaro, que no han pogut participar de la funció, ja que es passen de l'edat: "Han de ser nens i en aquest any han crescut i ara són adolescents". Després de l'aturada, s'han hagut de preparar "amb il·lusió i ganes" per recuperar el to físic.

L'arribada del musical 'Billy Elliot' a Barcelona s'havia anunciat per la tardor del 2020, però ja a l'estiu es va decidir ajornar fins a la temporada 2021-2022. Quan això va passar, ja feia mesos que el repartiment de l'obra, i en particular els 60 nens i nenes que hi apareixen (12 a cada funció) treballaven a l'Escola Billy Elliot, amb supervisió de la mateixa Coco Comín i de Toni Espinosa, el coreògraf associat del musical.


Elsa Álvaro

Ho han agafat amb molta més il·lusió i treballant, encara, amb més ganes. Teníem la incertesa de si es podria fer i, al final, s'ha fet realitat. Estan més animats que abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.