Cal Gerrer acull una mostra fotogràfica de la història del Celler Cooperatiu

L'exposició, amb instantànies de Joan i Carles Cabanas, forma part dels actes de celebració del centenari del Celler Cooperatiu


  • Comparteix:

Frederic Cabanas, Mireia Ingla i Carles Cabanas a la inauguració de la mostra / Foto: Localpres

Frederic Cabanas, Mireia Ingla i Carles Cabanas a la inauguració de la mostra / Foto: Localpres

La Casa Museu Cal Gerrer acull, des d'aquest dijous, la mostra fotogràfica dels cent anys d'història del Celler Cooperatiu. L'exposició, emmarcada dins dels actes del centenari del Celler, fa un repàs de l'evolució d'aquest emblemàtic equipament de la ciutat que va néixer com a cooperativa vitivinícola i que s'ha anat transformant fins a acabar acollint, avui, tota mena d'actes culturals.

Joan Cabanas és l'autor de les primeres fotografies d'una col·lecció que acaba amb un recull més actual a càrrec del seu fill Carles Cabanas. 'El Celler Cooperatiu. La mirada dels Cabanas', doncs, és el nom d'aquesta exposició organitzada conjuntament per l'Ajuntament, la Fundació Cabanas i l'Arxiu Municipal.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, el director de la Fundació Cabanas, Frederic Cabanas, i el fotògraf Carles Cabanas han participat en l'acte inaugural de la mostra. L'alcaldessa ha recordat que "per saber on volem anar, hem de saber d'on venim" i, en aquest sentit, ha remarcat que "hem de reivindicar el passat vitivinícola de Sant Cugat".

Frederic Cabanas i Carles Cabanas, per part seva, han fet memòria d'alguns dels records que guarden del Celler Cooperatiu quan encara funcionava com a sindicat vinícola i han posat èmfasi en el llegat que la seva família, plena d'artistes, està deixant a la ciutat de Sant Cugat.




Mireia Ingla

Enguany celebrem aquest centenari del Celler Cooperatiu, aquest equipament, aquest espai de la ciutat, que concentra tanta història. Aquest passat vitivinícola que nosaltres reivindiquem perquè sempre diem que per saber on volem anar, hem de saber d'on venim.

Frederic Cabanas

Jo d'aquell lloc on els carros abocaven el raïm me'n recordo. I ho recordo com una cosa impressionant. Era una cosa sorprenent al poble que hi hagués un lloc on en un moment donat, que era el moment de la collita del raïm, que es produís tot aquell moviment i aquella olor de vi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.