L'Orquestra Simfònica Sant Cugat presenta temporada recuperant-se de la pandèmia

Un 70% de l'aforament del Teatre-Auditori podrà gaudir del grup musical a les seves actuacions


  • Comparteix:

Presentació de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat / Foto: Localpress

Presentació de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat / Foto: Localpress

El vestíbul del Teatre-Auditori de Sant Cugat ha acollit aquest dissabte el concert de presentació de la nova temporada de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Durant l'acte, la presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntós, ha volgut reivindicar la necessitat d'anar al teatre i de 'veure'ns presencialment', explicant que la temporada de l'any passat va començar amb un 50% de l'aforament a causa de la pandèmia, i que enguany es pot arribar al 70%. 'Esperem que aviat pugui ser del 100%', ha desitjat Puntós.

De la nova programació, se n'ha volgut destacar especialment el concert d'Ana Häsler amb la Simfònica, previst per l'11 de febrer. Això és perquè la mezzo-soprano estava programada el març del 2020, i l'inici del confinament va fer que s'hagués de suspendre. També s'ha volgut fer una especial menció a l'espectacle 'Música i Poesia. Homenatge a Gabriel Ferrater (1922-1972)', que serà a Sant Cugat el 22 d'abril i al Teatre Fortuny de Reus el dia 26: les ciutats de mort i naixement del poeta, respectivament. Entremig, l'espectacle passarà per l'Auditori de Cornellà i La Massa Teatre de Vilassar de Dalt.

L'acte també s'ha aprofitat per presentar el llibre 'La Jana, viola de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat', publicat amb motiu del 30è aniversari de l'orquestra, però amb retard també a causa de la pandèmia. De fet, l'autor i la il·lustradora, Daniel Romaní i Laura Soler, han explicat que aquest dissabte a la presentació ha estat el primer cop que s'han vist presencialment, ja que el procés de naixement del conte va ser totalment virtual entre ells dos. En acabat, s'ha fet la donació d'un exemplar del llibre a les tres biblioteques de la ciutat: la Gabriel Ferrater, la Miquel Batllori i la Marta Pessarrodona.

I la presentació ha clos amb un parlament per part de l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha tornat a fer valdre la importància de la presencialitat de la música, i de la tasca de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat per representar la diversitat de la ciutat: "per intentar que la música arribi a tothom, i per això felicito moltíssim l'aposta per directores, aconseguint aquesta igualtat que tant ens costa".

Els parlaments s'han anat intercalant amb interpretacions del quintet de vent format per Mayte Santos a la flauta, Enric Tudela a l'oboè, Toni Rocosa al clarinet, Rosa Casas al fagot i Marina Romo a la trompa.


Mireia Ingla

Una orquestra és molt sovint també treballar per representar la diversitat de la ciutat, per intentar que la música arribi a tothom, i per això felicito moltíssim l'aposta per directores també, aconseguint aquesta igualtat que tant ens costa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.