Quins llibres podem llegir amb els nostres fills i filles durant aquest curs?

La llibreria Paideia recomana quatre llibres per a infants d'entre 6 i 12 anys


  • Comparteix:

Quatre llibres infantils a la llibreria Paideia / Foto: Cugat Mèdia

Quatre llibres infantils a la llibreria Paideia / Foto: Cugat Mèdia

Acaba de començar el curs escolar, un moment ideal per iniciar els nostres fills i filles a la lectura. Sergi Martí de la llibreria Paideia recomana quatre llibres per a criatures d'entre 6 i 12 anys que podem llegir i comentar en família.


GOS PUDENT
Aquesta col·lecció de llibres ens la recomana per a nens i nenes de 6 a 8 anys. Gos Pudent és un personatge que viu en un cubell d'escombraries, fa pudor de sardines i està ple de puces. Va a tot arreu amb el seu inseparable company, en Gatxafat, un gat amb qui té molta amistat. En totes les seves aventures demostra tenir molt bon cor i s'exposen molts valors, com l'amistat, l'honradesa, la generositat i la humilitat. En català se n'han publicat quatre llibres: 'Milionari!', 'Bon Nadal!', 'Gos pudent s'enamora' i 'Gos pudent va l'escola' i, a més, compta amb una sèrie d'animació pròpia.

L'AGUS I ELS MONSTRES
Aquesta col·lecció s'enfoca per a infants de 8 a 10 anys. Els llibres d'aquesta col·lecció barregen la narrativa i el còmic amb vinyetes en cadascuna de les seves pàgines, una alternativa ideal per a nens i nenes per animar-los a la lectura. L'Agus és un nen molt despistat que té la seva habitació molt desendreçada. Entre aquest desordre hi ha pilotes, videojocs i també monstres amb els quals viurà grans aventures. Actualment la col·lecció té 20 títols publicats. A Paideia recomanen 'Atlàntida', la darrera aventura esbojarrada d'aquest personatge que haurà d'anar fins a l'Atlàntida per recuperar un llibre del qual depèn la supervivència dels seus amics monstres.

ELS FORASTERS DEL TEMPS
Aquests llibres estan pensats per a criatures d'entre 8 i 10 anys. Ens mostren les aventures de la família Vallbona, que viu a Badia del Vallès. Un dia, apareix un forat negre a casa seva, i en el moment en què s'hi fiquen, viatjaran en el temps donant lloc a grans aventures. En l'últim llibre, 'L'aventura dels Vallbona als antics Jocs Olímpics', la família viatjarà fins a l'antiga Grècia per participar en les proves esportives que s'hi celebren. Estan escrits per Roberto Santiago, autor d'Els Futbolíssims, una col·lecció protagonitzada per uns nens i nenes d'una escola que juguen al mateix equip de futbol i, a més, són molt amics. Avui dia 'Els Futbolíssims' han venut més de tres milions d'exemplars i han estat traduïts a diversos idiomes.

ELS CINC D'ENID BLYTON
Tot un clàssic per a diverses generacions des dels anys quaranta fins a l'actualitat. Recomanat a partir de 10 anys, Enid Blyton va publicar més de vint títols dedicats a aquest grup de cinc amics que viuen moltes aventures: robatoris, cerques de tresors o segrestos. El més famós de tots va ser el primer de la col·lecció 'Els cinc i el tresor de l'illa', publicat el 1942, on en Juli, en Dick i l'Anna, tres germans, aniran a passar les vacances a l'illa de Kirrin, on coneixeran la seva cosina Jordina i el seu gos, en Tim. Un dia de tempesta, un vaixell encalla a l'illa i el grup troba un mapa d'un suposat tresor, del qual anirà a la recerca. L'any 2016, l'Editorial Joventut va renovar la col·lecció amb noves portades i il·lustracions per aquest clàssic de la literatura juvenil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.