La música catalana i familiar envaeix Sant Cugat durant 10 dies amb els Petits Camaleons

El festival celebra 10 anys amb Manel, Doctor Prats i Suu de caps de cartell


  • Comparteix:

Imatge d'una edició anterior / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una edició anterior / Foto: Cugat Mèdia

El festival Petits Camaleons aterra un any més a Sant Cugat, i amb aquest ja en porta 10, aquest divendres i fins al 3 d'octubre. Manel, Doctor Prats, Suu, Lildami i Roba Estesa són alguns dels noms més destacats del cartell. Enguany, el festival de música per a infants s'allarga 10 dies i augmenten les propostes. Per celebrar aquesta dècada hi haurà dos concerts especials: un amb Miquel del Roig que repassarà els èxits dels Petits Camaleons; i en l'altre pujaran a l'escenari artistes reconeguts per interpretar un repertori de cançons infantils anomenat 'Amb les cançons no s'hi juga'. Entre aquests artistes hi haurà Guillem Solé (Buhos), Adrià Salas (La Pegatina) i Gemma Polo i Sandra Brake (Roba Estesa). I per als més petits hi haurà els principals grups catalans de la música familiar: Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, The Penguins i Xiula.

En la seva 10a edició, l'esdeveniment es descentralitza i vol "accedir a espais on no havien entrat", com ha assegurat el director artístic del festival, Albert Puig. Després de tants anys, l'èxit de Petits Camaleons ha provocat que, en les darreres edicions, l'aforament comencés a quedar-se petit. Un fet que, enguany, podria quedar encara més reduït per les limitacions d'aforament a causa de la Covid-19. Davant això, l'organització ha decidit allargar el festival de tres a 10 dies i portar-lo a més llocs de la ciutat. Els escenaris de la programació d'enguany són el Teatre-Auditori, la carpa al Parc de l'Arborètum, el Celler Cooperatiu, la Casa de Cultura, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, algunes escoles i el carrer, on s'instal·larà una exposició retrospectiva.

Programa d'activitats

24 de setembre
Acte inaugural del 10è aniversari amb Miquel del Roig (19 h). 'Els èxits dels Petits Camaleons', un viatge pels grans èxits dels millors grups que han passat per Petits Camaleons. Miquel del Roig interpretarà les tornades de les cançons de Txarango, Els Pets, Els Amics de les Arts i Els Catarres, entre altres.

25 de setembre
  • Concert-vermut al Celler Cooperatiu (12 h) amb el grup santcugatenc Llars que presentarà el seu darrer disc, 'Equilibris'.
  • Concerts per als més menuts a la carpa de l'Arborètum. A la sessió de matí (11 h) Dàmaris Gelabert i El Pot Petit. A la tarda (17 h) Xiula i The Penguins.


  • 26 de setembre
  • Concert-vermut al Celler Cooperatiu de l'Orquestra ReuSònica, a les 12 h. Fan música amb qualsevol objecte, des de rodes de bicicleta fins a taules de surf.
  • Concert especial d'aniversari a la carpa de l'Arborètum (18 h). 'Amb les cançons no s'hi juga', una coproducció amb el Festival Grec 2022 de Barcelona, que pujarà a l'escenari grans artistes catalans que interpretaran, al seu estil, cançons infantils.


  • De dilluns 27 a divendres 1 d'octubre
    Sessions educatives a escoles de Sant Cugat a càrrec de Xiula. A partir de la seva cançó, 'Mirada Estràbica, el grup trasllada a les aules el debat sobre la diversitat.

    29 de setembre
    Jornada professional a la Casa de Cultura (10 h) per analitzar si s'estan fent béles activitats relacionades amb el públic familiar.

    De dilluns 27 a dimecres 29 de setembre
    Concerts per a nadons de 0 a 3 anys a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels.

    30 de setembre
  • Concert de música clàssica dels mestres de l'Escola de Música Victòria dels Àngels (18 h).
  • Mostra de cultura popular de Sant Cugat a la carpa de l'Arborètum (18 h).

  • 1 d'octubre
    La tradicional festa dels pares i mares al Teatre-Auditori amb els Manel, que presentaran el seu nou àlbum 'Per la bona gent' (21 h).

    2 d'octubre
    Concerts a la carpa de l'Arborètum, al Teatre-Auditori i al jardí dels Camaleons: Manel, Joan Miquel Oliver, Mishima, Clara Gispert, The Tyet, Porto Bello i concerts per a nadons. Entre les 11 h i les 19.30 h.

    3 d'octubre
    Concerts a la carpa de l'Arborètum, al Teatre-Auditori i al jardí dels Camaleons: Doctor Prats, Roba Estesa, Suu, Sense Sal, LilDami, Marala i concerts per a nadons. Entre les 11 h i les 19.30 h.

    Activitats paral·leles
  • El festival publica el seu primer llibre, '10 anys de Petits Camaleons', amb l'editorial Nanit. Un conte amb il·lustracions del dissenyador Àlex Roca per explicar als més petits la història de l'esdeveniment.
  • Exposició sobre els 10 anys de Petits Camaleons que es podrà veure als carrers de Sant Cugat a partir del setembre.



  • Albert Puig

    Ha quallat. Portem 10 anys. Això és fàcil de dir, però difícil de fer i, a més, amb totes les complicacions, sobretot, dels darrers dos anys. Aquest sembla que una mica menys, però continuem tenint una llosa a sobre amb la mascareta, amb aforament reduït i no podem fer tot el que ens agradaria. Tot i així celebrem 10 anys amb molta alegria i amb moltes coses.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.