Una dècada sense Grau-Garriga

L'artista santcugatenc més internacional va morir el 29 d'agost del 2011 amb 82 anys i un llegat artístic extens


  • Comparteix:

Josep Grau Garriga davant un dels seus famosos tapissos / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Josep Grau Garriga davant un dels seus famosos tapissos / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Aquest diumenge fa 10 anys que va morir Josep Grau-Garriga. Considerat l'artista santcugatenc més internacional, Grau-Garriga va dominar les tècniques de la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural i l'escultura, però va destacar especialment com a tapisser. De fet, va ser director artístic de l'Escola Catalana del Tapís i va crear un llenguatge propi d'expressió tèxtil amb la incorporació de nous materials i diferents textures.

La seva primera exposició de tapissos a Catalunya va ser l'any 1964, a la Sala Gaspar de Barcelona. I a partir dels anys 70 va participar en exposicions internacionals, col·laborant amb artistes tan reconeguts com Antoni Tàpies, Joan Miró o Josep Guinovart. Més endavant va anar a viure a ciutat francesa de Saint Mathurin, i va morir a Angers a causa d'un ictus.

Foto: Cugat Mèdia
L'exposició dedicada a Grau Garriga a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat / Foto: Josep Canals

Per commemorar l'aniversari de la seva mort, Canals Galeria d'Art ha organitzat per aquest diumenge a les 12 del migdia una visita guiada a les obres de Grau-Garriga exposades a la sala capitular del Monestir. Són 'Vell estendard d'aquí' i 'Monument a l'anarquia', dues peces de la mostra 'Vermells'. Es tracta d'un acte gratuït i en què no cal fer reserva. "A mi m’ha semblat que era bo fer un acte íntim al claustre del Monestir, on ell tantes vegades va passejar i va viure i on hi ha un muntatge de tapissos meravellós i extraordinari, per crear aquesta sensibilitat de record a un dels nostres creadors, encara poc reconegut en el seu poble", ha explicat el galerista Josep Canals a Cugat Mèdia.

D'altra banda, l'obra de l'artista es pot veure a Canals Galeria d'Art, amb una mostra titulada 'Grau Garriga deu anys després'.


Aquesta és la darrera entrevista que Grau-Garriga va oferir a Cugat Mèdia.


Josep Canals

A mi m’ha semblat que era bo fer un acte íntim al claustre del Monestir, on ell tantes vegades va passejar i va viure i on hi ha un muntatge de tapissos meravellós i extraordinari, per crear aquesta sensibilitat de record a un dels nostres creadors, encara poc reconegut en el seu poble



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.