La figura de Maria Antonieta d'Àustria reviu amb el nou ballet de Malandain Ballet Biarritz

La companyia ha visitat el Teatre-Auditori aquest diumenge i és la quarta vegada que fa parada a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Malandain Ballet Biarritz ha tornat aquest diumenge al Teatre-Auditori per reviure la història de França i donar vida a la figura de Maria Antonieta d'Àustria. La companyia dirigida per Thierry Malandain ha portat a l'equipament municipal el seu nou ballet, 'Maria Antonieta', per aprofundir en la figura històrica de l'arxiduquessa d'Àustria i reina consort de França. La peça, que ha posat 22 ballarins i ballarines sobre l'escenari, és una coreografia amb extractes de simfonies de Joseph Haydn i Christoph W. Gluck.

El mestre de ballet, Giuseppe Chiavaro, ha remarcat que el més especial d'aquesta peça és que "els ballarins són meravellosos" i que es tracta d'una coreografia amb "molta llum humana". Sobre Thierry Malandain, Chiavaro ha posat en valor la seva "força de coreògraf" per explicar les històries d'una manera "molt clara i bonica", un fet que està convençut que "agrada al públic".

Després de 'Magifique', 'La Ventafocs' i 'La Bella i la Bèstia', aquesta és la quarta vegada que la companyia visita Sant Cugat. Igual que les anteriors, 'Maria Antonieta' també és una coproducció creada per iniciativa de l'Ópera Royal de Versalles. El mestre de ballet ha afirmat que la companyia està "molt feliç" de tornar a fer parada a la ciutat. "És un públic que ens coneix des de fa anys", ha afegit Chiavaro, i per ells és "important seguir treballant" en ciutats com aquesta.

Finalment, pel que fa a l'obra, Giuseppe Chiavaro ha destacat que "explica molt bé" la història de França i està convençut que és una producció que "ballaran molt", ja que la figura de Maria Antonieta d'Àustria és "un nom molt conegut". 'Maria Antonieta' és una coreografia que presenta una base musical amb extractes de les simfonies 6 ('Le Matin'), 7 ('Le Midi') i 8 ('Le Soir') de Joseph Haydn i 'Orfeo ed Euridice' de Christoph W. Gluck.




Giuseppe Chiavaro

El que té d'especial és que els ballarins són meravellosos i és una coreografia amb molta llum interior, llum humana, i això és important pel públic. I Thierry Malandain té una força de coreògraf d'explicar les històries d'una manera molt clara i bonica i crec que això agradarà al públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.