Les jornades del Dia Internacional dels Museus de Sant Cugat posen el focus en el passat de la vila

La inauguració ha anat a càrrec de l'historiador Jordi Casas, amb la conferència 'Vila i Monestir: unes relacions conflictives'


  • Comparteix:

El Claustre ha estat l'espai triat per donar el tret de sortida a les jornades / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

El Claustre ha estat l'espai triat per donar el tret de sortida a les jornades / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat ja està immersa en la celebració del Dia Internacional dels Museus. La posada en marxa d'aquest programa d'activitats ha tingut lloc aquest divendres al Claustre del Monestir amb la xerrada 'Vila i Monestir: unes relacions conflictives', a càrrec de l'historiador Jordi Casas. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha subratllat 'la importància que tenen els museus per a la societat i el compromís amb el passat perquè el futur sigui més just'.

Les activitats, que tenen lloc entre aquest divendres i diumenge, giren al voltant de l'exposició 'Vila de Sant Cugat, 900 anys'. La mostra fa un recorregut des de l'origen i l'evolució de la ciutat fins a la diversitat de les persones, que segons Ingla, "han fet gran la ciutat". Visites comentades, tallers familiars, dansa i música són algunes de les propostes, totes elles gratuïtes, que busquen acostar el patrimoni local a la ciutadania de manera vivencial.

Durant la intervenció l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha felicitat "tot el personal que treballa en els Museus de Sant Cugat per haver mantingut el llegat de la ciutat en aquest temps tan difícils". També ha assegurat "que volen anar recuperant la presencialitat i la socialització" en aquests tipus de mostres.

Formen part del programa el Museu del Monestir, el Celler Modernista, el Centre d'Art Tèxtil Grau-Garriga - Cal Quitèria, la Casa Museu Cal Gerrer (Fundació Cabanas) i el Museu del Còmic.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona també participa en el Dia Internacional dels Museus amb l'estrena dels vídeos Museus a escena, per donar a conèixer els equipaments que integren la Xarxa de Museus Locals, entre els quals hi ha els Museus de Sant Cugat.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.