Cal Gerrer acull l'última Biennal d'Art Contemporani Català

La mostra es pot visitar fins al 31 d'agost


  • Comparteix:

L'última Biennal d'Art Contemporani Català ja ha arribat a Sant Cugat i es pot veure, fins al 31 d'agost, a Cal Gerrer, la seu de la Fundació Cabanas. La mostra, que s'ha inaugurat de forma telemàtica, inclou obres d'artistes santcugatencs, com Pep Codó, Carmen Anzano, Maria Fabre o Martín Carral. A l'exposició també s'hi pot veure l'obra videogràfica de Joan Fontcuberta, que reflecteix els 591 autors que han participat en la Biennal des del seu naixement, l'any 1977. El galerista i fundador de la Biennal, Josep Canals, ha reiterat que aquesta 'serà l'última edició' i que s'ha cansat de lluitar 'per rebre el suport institucional que mereixem'.

L'artista santcugatenca Carmen Anzano ha explicat a Cugat Mèdia que la seva obra "vol reivindicar l'estructura del vestidor" i a la vegada plasma "una mena de teixit vital". Per la seva banda, l'artista Martín Carral ha agraït l'oportunitat que li va brindar la Biennal el primer cop que va ser seleccionat per participar-hi, l'any 1986, i ha suggerit que "potser caldrà pensar en una continuïtat del certamen".

El pròxim dissabte 22 de maig, a les 18 h, hi haurà una visita guiada de l'exposició amb les artistes Carmen Anzano i Maria Fabre. La trobada s'iniciarà amb una anàlisi de la façana de Cal Gerrer, considerat edifici històric de Sant Cugat. Després es podran veure les obres dels artistes. En aquest sentit, Canals ha remarcat la importància "d'educar el públic a contemplar i entendre les obres d'art".

La Biennal, que està dividida en dos espais, també es pot visitar a l'Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona. Allà s'hi poden veure obres d'Ignasi Aballí, Tom Carr, Lourdes Fisa o Perejaume.






Josep Canals

Una de les coses que crec que encara avui cal fer amb l'art contemporani, és educació. Hem d'educar el públic en general a contemplar i a saber per què és important aquesta pinzellada o aquesta significació. Perquè és la mateixa significació que té avui el món digital.

Carmen Anzano

La meva proposta és una obra amb el tema del teixit, basant-me en reivindicar l'estructura del vestidor com a forma i volum. I crear una mica com si fos un teixit vital, amb una alteració a la superfície i puguis veure la profunditat de l'obra.

Martín Carral

Per mi, com a estudiant, va ser una gran oportunitat, per tenir la visibilitat que tot artista es mereix, de la qual cosa estic molt agraït. Som davant de l'última biennal? No ho sé. Potser caldrà pensar en una continuïtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.